κιβωτός
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τις συμπεριφορές που υπήρχαν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου

Νέες καταγγελίες για σοβαρά επεισόδια ξυλοδαρμού στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου έρχονται στο φως.

Συγκεκριμένα, πρώην φιλοξενούμενος, μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι έπεσε και ο ίδιος θύμα ξυλοδαρμού στις δομές της Πωγωγιανής σε ηλικία 13 ετών.

Πωγωγιανή - Ιωάννινα

Όπως ανέφερε ο 18χρονος, πλέον, στέλεχος της δομής τον κλείδωσε σε κάποιο χώρο και τον ξυλοκόπησε για να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

«Είχε χτυπήσει και άλλα άτομα, τουλάχιστον άλλα τρία παιδιά. Δεν το άφηναν πάντως να είναι κοντά στα άλλα παιδιά αυτό το στέλεχος», υποστηρίζει.

Ο 18χρονος ανέφερε, επίσης, ότι είχε μεταφερθεί και στη δομή του Βόλου όπου οι συνθήκες εκεί ήταν «πιο άσχημες».

Βόλος

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, μία συγκεκριμένη περίοδο δύο στελέχη μετέβησαν στον Βόλο για να ερευνήσουν ένα περιστατικό κλοπής. Οι άνθρωποι αυτοί, κλείδωναν τα παιδιά στα δωμάτια, έμπαιναν τη νύχτα στα δωμάτιά τους και τα χτυπούσαν σκληρά, ενώ μετέπειτα έλεγαν ως δικαιολογία ότι τα παιδιά «έβλεπαν εφιάλτες και αυτοτραυματίστηκαν».

«Ήταν βία, τους χτυπήσανε άσχημα. Ένα παιδί 17 ετών το πλακώσανε, είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στο αυτί, του τρέχανε αίματα. Μπήκανε μεσάνυχτα στο δωμάτιο, ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτυπούσε», είπε.

Το Υπουργείο Οικονομικών σταματάει τη χρηματοδότηση

Πριν λίγες ώρες το Υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε ότι η χρηματοδότηση προς την Κιβωτό του Κόσμου αναμένεται να σταματήσει

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών σχετική απόφαση υπέγραψε χθες. «Οι καταγγελίες είναι πράγματι συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, εφάπαξ και όχι τακτικής μορφής ήταν η ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στην «Κιβωτό του Κόσμου».  
 
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, η ενίσχυση χορηγήθηκε στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, όπου συγκεντρώθηκαν δωρεές. Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, κινούνται πλέον οι διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θεατρο
Σοκ στην Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονης μαθήτριας – Έπεσε στο κενό της ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο
13χρονη στο νοσοκομείο μετά από πτώση «παγίδα» στο Δημοτικό Θέατρο
Σοκ στην Κέρκυρα: Σοβαρός τραυματισμός 13χρονης μαθήτριας – Έπεσε στο κενό της ορχήστρας στο Δημοτικό Θέατρο
IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
Σε τροχιά παρατεταμένης σύγκρουσης: Το Ισραήλ προαναγγέλλει εβδομάδες νέων επιχειρήσεων στο Ιράν
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
εγγραφές μαθητών
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τις 26 Μαρτίου 2026 για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, διεκδικώντας...
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές