δική χρυσής αυγής
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Κατέθεσαν δύο αστυνομικοί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς η δίκη συνεχίζεται

Συνεχίστηκε σήμερα η δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ σειρά να καταθέσει είχε ο αστυνομικός Χρήστος Δεληγιάννης, που βρέθηκε στο σημείο πριν την δολοφονική επίθεση εναντίον του Παύλου Φύσσα.

Νωρίτερα είχε καταθέσει και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Κοτσοβός που είχε φτάσει στον τόπο του εγκλήματος με το περιπολικό.

Τι κατέθεσε ο Χ. Δεληγιάννης

Ο αστυνομικός Χρήστος Δεληγιάννης ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών της ΔΙΑΣ που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα. "Αυτός με μαχαίρωσε" μου είπε» , κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που είδε τον Γιώργο Ρουπακιά «να διαπληκτίζεται» με τον μουσικό.

Όπως κατέθεσε, έλαβαν σήμα να μεταβούν στην καφετέρια Κοράλλι διότι «υπήρχαν 50 άτομα μαυροντυμένα, με ρόπαλα». Όταν έφθασαν στο σημείο, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, είδαν μια ομάδα 20 με 30 ατόμων οι οποίοι ήταν μαυροντυμένοι. Εκεί κάποιος που δήλωσε αστυνομικός είπε στον επικεφαλής της ομάδας του, ότι "κάποιοι αναρχικοί διαπληκτίστηκαν με χρυσαυγίτες" και "εντάξει έληξε το θέμα". Ο μάρτυρας κατέθεσε πως πήγε στην ομάδα των συγκεντρωμένων και τους ζήτησε να διαλυθούν, πλην όμως «δεν μου έδωσε κανείς σημασία».

Ο κ. Δεληγιάννης κατέθεσε πως όταν η ομάδα των μαυροντυμένων άρχισε να τρέχει, τους ακολούθησε με συνάδελφό του, πεζή.

Όπως είπε, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 62 «είδαμε πλήθος συγκεντρωμένο. Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Πάω να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από τον Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες. Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει προς το αυτοκίνητο του. Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα και μου δείχνει το τραύμα- μου λέει "Όχι εμένα! (να σταματήσεις εννοούσε). Αυτός με μαχαίρωσε". Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε».

Όσα ανέφερε ο Κ. Κοτσοβός

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Κοτσοβός, ο οποίος, όπως είπε, όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο σημείο είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά».

Ο μάρτυρας δέχθηκε πολλές ερωτήσεις ως προς την εντολή που έλαβαν και αν το Κέντρο ενημέρωσε για συμπλοκή με ανάμειξη χρυσαυγιτών ή οπαδική. Ο αστυνομικός είπε πως ο ίδιος εξέλαβε πως η συμπλοκή ήταν οπαδικού τύπου λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που είχε προηγηθεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Δωρεάν έξοδοι στην Αθήνα: 10 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 7–9 Νοεμβρίου
Εκθέσεις, συναυλίες και πολιτιστικές δράσεις χωρίς εισιτήριο για όσους θέλουν να περάσουν όμορφα χωρίς να ξοδέψουν
Δωρεάν έξοδοι στην Αθήνα: 10 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 7–9 Νοεμβρίου
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Μαρία Καρυστιανού: Η λέξη «κόμμα» και το όνομά μου δεν είναι συμβατά (Βίντεο)
Ανέφερε ότι δέχεται στήριξη από πολίτες, ενώ καταγγέλλει προσπάθειες αποδόμησης και συκοφάντησης σε βάρος της τα τελευταία χρόνια
Μαρία Καρυστιανού: Η λέξη «κόμμα» και το όνομά μου δεν είναι συμβατά (Βίντεο)
kyranakis
Κυρανάκης: Το τρένο δεν μπήκε σε λάθος γραμμή, να η απόδειξη
Κόντρα Κυρανάκη και ΟΣΕ με την Hellenic Train για το αν τελικά το τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα, μπήκε σε λάθος γραμμή
Κυρανάκης: Το τρένο δεν μπήκε σε λάθος γραμμή, να η απόδειξη