Κοινωνία 0

Πειθαρχική δίωξη στον Πλεύρη για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πλεύρης ναζιστικός χαιρετισμός
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πειθαρχική δίωξη για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς του μέσα στην δικαστική αίθουσα όπου δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ασκήθηκε σε βάρος του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη, από τον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήση Κωνσταντίνου.  

 

Ο K. Πλεύρης είναι συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ένα από τα πειθαρχικά συμβούλια του ΔΣΑ, το οποίο, αφού καλέσει σε εξηγήσεις τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, θα αποφανθεί εάν θα ασκηθεί σε βάρος του πειθαρχική ποινή ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι σε ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ, επισημάνθηκε ότι «ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος» και για το λόγο αυτό, «ο ΔΣΑ έχει διαχρονικά στηλιτεύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη». 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Τι αλλάζει για διευθυντές και προϊσταμένους σε σχολεία

Σχολικά βιβλία Βόρειας Μακεδονίας: Η Ελλάδα ζητά διορθώσεις

Από ποια γλώσσα προέρχεται η λέξη «ταξί»;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία