δίκη χρυσής αυγής
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Τι κατέθεσε αστυνομικός της ΔΙΑΣ για τους χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στον Παύλο Φύσσα

Με την κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Γιώργου Ρώτα που βρέθηκε τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έξω από την καφετέρια Κοράλι, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από την προηγούμενη δικάσιμο έχει ανοίξει τον κύκλο των καταθέσεων εκείνων που είδαν όσα έγιναν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 και κατέληξαν στην δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

"Ήθελαν να κάνουν κάτι και χαλούσαμε τα σχέδια τους"

Ο κ. Ρώτας είναι ο δεύτερος από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκεται στο βήμα, μετά την κατάθεση του φίλου του μουσικού Παύλου Σεϊρλή, που καλούνται να περιγράψουν στο δικαστήριο τα «καρέ» των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στην Αμφιάλη, όταν ο μουσικός και φίλοι του βρέθηκαν να παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα στο ίδιο κατάστημα που παρακολουθούσαν και δύο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός μαζί με συναδέλφους του, μηχανές της ΔΙΑΣ, είχαν σπεύσει έξω από την καφετέρια με εντολή του κέντρου τους, όπου βρίσκονταν ήδη μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρωμένα. Οι συγκεντρωμένοι, κάποιοι οπλισμένοι με καδρόνια, υπερτερούσαν αριθμητικά και οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να παρακολουθήσουν την κατάσταση χωρίς να εμπλακούν και να ενημερώνουν το κέντρο.

"Δεν ήταν απλοί πολίτες.."

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο οποίος αναφέρθηκε σε επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής, «οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση. Παρ' όλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και μπήκαμε στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας γιατί η ομάδα ΔΙΑΣ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το όχλο. Αυτό που σας είπα για επικινδυνότητα: δεν ήταν απλοί πολίτες..»

Πρόεδρος: Αυτό σας δημιούργησε φόβο;

Μάρτυρας: Κύρια πρόεδρε και οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι. Η διαφορά είναι ότι παρά το φόβο συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εισαγγελέας: Απειλούσαν τα άτομα αυτά;

Μάρτυρας: Έβριζαν.

Εισαγγελέας: Εσάς σας έβριζαν;

Μάρτυρας: Έβριζαν την αστυνομία γιατί δεν τους άρεσε η παρουσία μας εκεί, προφανώς γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι και χαλούσαμε τα σχέδια τους.

Εισαγγελέας: Δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Υπήρχαν άτομα δίπλα στον Ρουπακιά που τον συνέδραμαν;

Μάρτυρας: Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά. Μπορεί και να τον χτυπούσαν (τον μουσικό) πιο πριν. Ο Φύσσας μας είπε «με μαχαίρωσε»... O Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή.

Η διαδικασία συνεχίζεται

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα