arnaoutoglou_sakis_μπινακ_καιρος
Από το Σάββατο θα δούμε τη σπάνια τροχιά που θα πάρει το σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά

Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της χώρας το προσεχές 48ωρο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ.

Αρχικά, με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής, στην πορεία της ημέρας όμως θα έχουμε έντονη συννεφιά κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές στα βόρεια τμήματα της χώρας και στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα επικρατεί από το πρωί συννεφιά και στη συνέχεια της ημέρας αναμένονται βροχές, οι οποίες θα ενταθούν τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στους 11 με 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι με ένταση 4 έως 5 μποφόρ.

Αρχικά από το απόγευμα της Παρασκευής θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της βόρειας Θράκης, σε υψόμετρο πάνω από τα 1.800 μέτρα.

Την ίδια ώρα περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας ενδέχεται να δουν ορισμένες βροχές τις νυχτερινές ώρες.

Το σπάνιο φαινόμενο που θα δούμε το Σάββατο

Ωστόσο, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου, από το Σάββατο θα δούμε τη σπάνια τροχιά που θα πάρει το σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά που θα φέρει βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όπως εξήγησε ο κ. Αρναούτογλου η πορεία του συστήματος -που θα αλλάξει τον καιρό- θα κινηθεί δυτικά βορειοδυτικά προς την Ιταλία, με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους στη δυτική Ελλάδα που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Το Σάββατο (12/11) τα ανατολικά της Θεσσαλίας ενδέχεται να δουν βροχές με αρκετό νερό, ενώ και στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν φαινόμενα -πιο σύντομης διάρκειας- αλλά στα Επτάνησα πιθανότατα να σημειωθούν πιο έντονες βροχοπτώσεις.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.600 με 1.700 μέτρα, ενώ στην ορεινή Θεσσαλία και σε τμήματα της Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας ίσως υπάρξουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα 1.300 μέτρα.

Όσο για την Αττική, ο νομός δεν φαίνεται να επηρεάζεται, αλλά ίσως υπάρξουν κάποιες λίγες βροχές στα βόρεια.

Την Κυριακή (13/11) ο καιρός θα έχει ανοίξει σε όλη τη χώρα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις για τις 18 με 19 Νοεμβρίου δείχνουν κάποιες κατεβασιές κρύου αέρα που φαίνεται να φτάνουν στα Βαλκάνια.

Οι θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σάββατο και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 16 βαθμούς, με τις πιο βόρειες περιοχές να βλέπουν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα τον υδράργυρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα