τυφλός άνδρας ΗΠΑ
Αστυνομικοί στις ΗΠΑ συνέλαβαν τυφλό άνδρα επειδή νόμιζαν ότι το βοηθητικό μπαστούνι του είναι όπλο - Στη δημοσιότητα το βίντεο από τη σύλληψη

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, καθώς αστυνομικοί συνέλαβαν 61χρονο τυφλό άνδρα στη Φλόριντα, γιατί πέρασαν το βοηθητικό μπαστούνι του για όπλο. Μάλιστα, βρέθηκε να κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής.

Το περιστατικό συνέβη στις 31 Οκτωβρίου, ενώ θύμα ήταν ο Τζέιμς Χότζες. Ο ίδιος ζήτησε το βίντεο της σύλληψής του από τις κάμερες των αστυνομικών και, κινήθηκε νομικά εναντίον τους.

Όπως αναφέρει το NBC News, οι δύο αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη του 61χρονου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για μερικές ημέρες, ενώ ο σερίφης Χάντερ, ως ανώτερος των άλλων δύο, ανέλαβε την ευθύνη και υποβαθμίστηκε.

«Ως σερίφης αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός και θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Χότζες για τις πράξεις των βοηθών μου. Δεν θεωρώ ότι οι ενέργειες των αστυνομικών καθοδηγούνταν από κακή πρόθεση, αλλά αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη».

Στο βίντεο της σύλληψης του 61χρονου φαίνεται ένας από τους αστυνομικούς να τον σταματά λόγω του αντικειμένου που είχε στην τσέπη του. Οι δύο άνδρες ακούγεται να μιλούν για «ασημένιο πιστόλι με λευκή λαβή», ενώ ρώτησαν «τι είναι αυτό που έχει στην τσέπη του».

Ο Χότζες τούς εξήγησε ότι είναι το βοηθητικό του μπαστούνι.

Όταν ο άνδρας αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!