ΣΕΡΓΙΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Τι είπε ο παρουσιαστής για την καταδικαστική απόφαση κατά του Βασίλη Τσιάρτα για τρανσφοβική ανάρτηση.

Ο Βασίλης Τσιάρτας  ουκ ολίγες φορές έχει επιδοθεί σε ρατσιστικά παραληρήματα τόσο σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο και ενάντια σε διαδηλωτές, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. 

Να θυμίσουμε και τη στάση των οπαδών της ΑΕΚ για τον Τσιάρτα παλιότερα: "Σκουπίδι, δεν είναι αποδεκτός ανάμεσά μας"

image

Πρόσφατα μια νέα του ανάρτηση  προκάλεσε νέα αντίδραση πολλών χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή μια είδηση που δημοσιεύτηκε ότι απαγορεύτηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ουκρανία, ο Β. Τσιάρτας ζήτησε να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα, σε νέα του ανάρτηση στο Twitter. «Εδώ γιατί καθυστερούμε;», έγραψε.

Πολλοί χρήστες αντέδρασαν στην ανάρτησή του, ρωτώντας τον γιατί δεν πάει Ουκρανία, ενώ άλλοι τον συγκρίνουν με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την Αφροδίτη Λατινοπούλου, με τους οποίους ο Β. Τσιάρτας διατηρεί επαφή.

Η καταδίκη

Αυτές τις μέρες καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για τρανσφοβική ανάρτηση του στα social media το 2017

Το συγκεκριμένο θέμα θέλησε να σχολιάσει στην εκπομπή του «Πρωίαν σε είδον, τήν Μεσημβρίαν» ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Ο παρουσιαστής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Βασίλη Τσιάρτα.

«Το αγαπάω το παιδί μου»

Είπε συγκεκριμένα: «Όμορφη αυτή η Παρασκευή και έχω πάρα πολύ καλά νέα. Θέλω να πω ότι καταδικάστηκε ο Βασίλης Τσιάρτας, πρώτη φορά βγήκε απόφαση της εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, λόγω ταυτότητας φύλου… Θέλω να πω ότι στον κύριο Τσιάρτα ότι βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που θα μιλήσω για το παιδί μου όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί το αγαπάω. Και έχω το δικαίωμα αυτό. Κι αν μου την πει, μπορώ και εγώ να καταφύγω στη δικαιοσύνη. Υπάρχει ιστορική απόφαση.

Είπε ότι δε συμφωνεί ότι είναι ρατσιστής. Έτσι αποφάσισε αυτός ο ίδιος για τον εαυτό του. Και διάφορες τέτοιες αηδίες είπε… Επιτέλους, να ξέρουμε πως δεν είναι “θα πω και εγώ τη γνώμη μου, η να ακούσω την αντίθετη άποψη”. Οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο. Τη χάρηκα αυτή την απόφαση πάρα πολύ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα