metro
INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια στα ΜΜΜ -Η τραπεζική κάρτα θα «ανοίγει» τις μπάρες

Το τέλος εποχής για το χάρτινο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες πλησιάζει, με το υπουργείο Μεταφορών να έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αντικατάστασή του.

Η έκδοσή του θα γίνεται μέσω τραπεζικής κάρτας ή εφαρμογής e- banking στο κινητό.  Έτσι οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται να  περιμένουν στα μηχανήματα για την έκδοση των εισιτηρίων ή την ανανέωση της κάρτας τους. 

Κάτι τέτοιο γίνεται σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, και σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Μεταφορών έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τις τράπεζες για το «άνοιγμα» της νέας υπηρεσίας.

«Η τραπεζική κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται στο μετρό, στα λεωφορεία και σε όλα τα ΜΜΜ», υπογραμμίζοντας ότι «εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μπορέσουμε να συμβασιοποιήσουμε μια τέτοια αλλαγή στο σύστημα που έχουμε δομήσει, είναι ένας τρόπος για να ανοίξουν κι άλλες συνεργασίες», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μεταφορών στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ωφελημένος από αυτή τη διαδικασία θα είναι και ο ΟΑΣΑ, καθώς θα μειωθεί αρκετά η χρήση των κλασικών εισιτηρίων τα οποία είναι κοστοβόρα καθώς έχουν αυξημένο επίπεδο ασφάλειας για να μην πλατογραφούνται.

Το παράδειγμα του Παρισιού

Ήδη στο Παρίσι και στο μετρό τα χάρτινα εισιτήρια καταργούνται μετά από 120 χρόνια, κάνοντας την υπόγεια μεταφορά ανέπαφη.

Η IDFM προωθεί τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό, περιλαμβανομένης της χρήσης smartphones στα μηχανήματα εισόδου των επιβατών με τα κινητά που διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός εβδομάδων και τα Apple το 2023.

Η μετάβαση του Παρισιού στο μέλλον γίνεται 20 χρόνια μετά την κατάργηση των νομισμάτων από τον υπόγειο της Νέας Υόρκης και πάνω από μια δεκαετία αφότου ο υπόγειος του Λονδίνου κατήργησε σχεδόν πλήρως οτιδήποτε χάρτινο. Κάποιοι, ωστόσο, χαίρονται που το Παρίσι το καθυστέρησε.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές στο πανεπιστήμιο Κολούμπια
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
Δεν φταίνε οι ανεξέλεγκτες και βίαιες εκδηλώσεις της απόγνωσης και του πανικού που αισθάνονται τα παιδιά μπροστά σ’ ένα μέλλον που ξέρουν ότι δεν...
Το σύνδρομο της κοινωνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας
egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο