Εκπαίδευση
«Μεθόδευσε και  ακύρωσε στην πράξη το προγραμματισμένο εδώ και 15 μέρες ραντεβού, με πρόσχημα τα …μέτρα για το Covid-19» υποστηρίζει η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ως «απαράδεκτη, αυταρχική, απαξιωτική» χαρακτηρίζει η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τη στάση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αρνούμενη να δεχτεί σε ανοικτό χώρο τα παρόντα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ-Θ, μεθόδευσε και  ακύρωσε στην πράξη το προγραμματισμένο εδώ και 15 μέρες ραντεβού, με πρόσχημα τα …μέτρα για το Covid-19, τη στιγμή που με ευθύνη της κυβέρνησης τα σχολεία λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Η συνάντηση θα γινόταν για να συζητηθεί το θέμα των υπηρεσιακών μεταβολών, καθώς τα προβλήματα της καθημερινότητας της ζωής και εργασίας των εκπαιδευτικών οξύνονται, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

«Από τον Αύγουστο ακόμη η Διοίκηση και το νόθο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε εναρμόνιση με την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική και εξυπηρετώντας την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου, προχώρησε σε οριστικές τοποθετήσεις συναδέλφων αποσπασμένων και νεοδιόριστων, αλλά και συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου μέχρι  28/8 ,πριν ακόμη οριστικοποιηθούν τα κενά» καταγγέλλει η ΕΛΜΕ.

«Ακολούθησε ένας μήνας με συνεχείς τροποποιήσεις τοποθετήσεων, αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων στα τυφλά, χωρίς δημοσιοποίηση κενών και χωρίς αιτήσεις προτίμησης σχολείων που έπληξε τόσο τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων όσο και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να αρνείται ακόμη και το προβλεπόμενο από το νόμο σπάσιμο των τμημάτων» προσθέτει.

«Η τακτική της ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης να αποφύγει να συναντηθεί με τις ΕΛΜΕ και τελικά τους συναδέλφους έχει ένα και μόνο στόχο: να μείνουν στο απυρόβλητο οι ευθύνες της και να παγιώσει ως καθεστώς την τακτική της απόκρυψης και συρρίκνωσης των κενών ,των αδιαφανών διαδικασιών, της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων μας, ακόμη και του θεσμικού πλαισίου και της εφαρμογής των νόμων σε βάρος του σχολείου και των εκπαιδευτικών» καταλήγει.

Η καταγγελία των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η καταγγελία της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ, ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ -Θ  καταγγέλλει την απαράδεκτη, αυταρχική, απαξιωτική στάση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία την Τετάρτη 5/10, Μέρα του Εκπαιδευτικού, αρνούμενη να δεχτεί σε ανοικτό χώρο τα παρόντα μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ-Θ, μεθόδευσε και  ακύρωσε στην πράξη το προγραμματισμένο εδώ και 15 μέρες ραντεβού, με πρόσχημα τα …μέτρα για το Covid-19, τη στιγμή που με ευθύνη της κυβέρνησης τα σχολεία λειτουργούν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας!.

Η συνάντηση- παράσταση διαμαρτυρίας  ζητήθηκε από τις ΕΛΜΕ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των υπηρεσιακών μεταβολών, καθώς τα προβλήματα της καθημερινότητας της ζωής και εργασίας των συναδέλφων οξύνονται από τη στάση της ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ που διέπεται από αυταρχισμό και πρακτικές αδιαφάνειας, οι οποίες καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις στα σχολεία και καταλήγουν στην πράξη να υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Από τον Αύγουστο ακόμη η Διοίκηση και το νόθο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε εναρμόνιση με την αντιεκπαιδευτική  κυβερνητική πολιτική και εξυπηρετώντας την επικοινωνιακή πολιτική του υπουργείου, προχώρησε σε οριστικές τοποθετήσεις συναδέλφων αποσπασμένων και νεοδιόριστων, αλλά και συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου μέχρι  28/8 ,πριν ακόμη οριστικοποιηθούν τα κενά. Σε παράσταση των ΕΛΜΕ στην αρχή της σχολικής χρονιάς αρνήθηκε να θεωρήσει προσωρινές τις τοποθετήσεις, αρνήθηκε να αποδεχτεί τα πάγια αιτήματα του κλάδου για την τήρηση κριτηρίων αντικειμενικότητας και διαφάνειας που δημιουργούν ισότιμους όρους για όλους τους συναδέλφους σε όλες τις κατηγορίες των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία με τα κενά, καθώς τα στοιχεία θα επιβεβαίωναν τις μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό

Ακολούθησε ένας μήνας με συνεχείς τροποποιήσεις τοποθετήσεων, αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων στα τυφλά, χωρίς δημοσιοποίηση κενών και χωρίς αιτήσεις προτίμησης σχολείων που έπληξε τόσο τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων όσο και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων Έφτασε στο σημείο μάλιστα να αρνείται ακόμη και το προβλεπόμενο από το νόμο σπάσιμο των τμημάτων!

Η τακτική της ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης  να αποφύγει να συναντηθεί με τις ΕΛΜΕ και τελικά τους συναδέλφους έχει ένα και μόνο στόχο: να μείνουν στο απυρόβλητο οι ευθύνες της και να παγιώσει ως καθεστώς την τακτική της   απόκρυψης και συρρίκνωσης των κενών ,των αδιαφανών διαδικασιών , της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων μας , ακόμη και του θεσμικού πλαισίου και της εφαρμογής των νόμων σε βάρος του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Τέτοιου είδους πρακτικές , παράνομες έτσι κι αλλιώς, αντιεκπαιδευτικές και αντισυναδελφικές, που επιχειρείται η επιβολή τους με επίδειξη αυταρχικής ισχύος δεν έχουν θέση  στην εκπαίδευση.

 Οι εκπαιδευτικοί δεν πρόκειται  να αποδεχτούμε  αυτό το απαράδεκτο καθεστώς, που πλήττει τα δικαιώματα μας και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων . Οι αυταρχικές πρακτικές συνδέονται απευθείας με τις αντίστοιχες του Υπουργείου Παιδείας, καθώς επιχειρείται η εφαρμογή εκπαιδευτικής πολιτικής με δικαστικές προσφυγές, βία  και κρατική καταστολή ,έχοντας απέναντι τον κόσμο της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ .

Μαζικά και αποφασιστικά  διεκδικούμε να τηρηθούν τώρα από ΔΔΕ και ΝΌΘΟ ΠΥΣΔΕ  οι όροι  της διαφάνειας, της ισοτιμίας, και της πρόνοιας για την εύρυθμη  λειτουργία των σχολείων.

Απαιτούμε – διεκδικούμε

·         Να καλυφθούν όλα τα κενά και  σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Να κοινοποιηθούν τα κενά κάτω από 12 ώρες για συμπλήρωση ωραρίου και οι τοποθετήσεις  να γίνουν με  αιτήσεις και μόρια.

·         Όλες οι τοποθετήσεις (νεοδιόριστοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές) με κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας (δημοσιοποίηση όλων των κενών - αίτηση – μόρια – δικαίωμα ενστάσεων).

·         Καμία συγχώνευση τμημάτων ή σχολείων. Να σπάσουν τα μεγάλα τμήματα, 15 μαθητές στο τμήμα

·         Να δοθούν όλα τα κενά στην ειδική αγωγή που έχει αιτηθεί το κάθε σχολείο. Να καλυφθούν όλες οι ώρες και όλων των μαθητών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη.

·         Να εγκριθούν όλα τα νέα Τμήματα Ένταξης στα σχολεία που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

·         Να λειτουργήσουν τώρα όλες οι εκπαιδευτικές δομές (πρόσφυγες, ενισχυτική, ΕΠΑΛ, κ.ά.).

·         Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με μαζικές προσλήψεις και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών 

·         Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021