Pyrosvestiki emak
INTIME/Δελτίο τύπου / POOL
Αναστολή δραστηριοτήτων ανακοίνωσε η Imerys μετά το δυστύχημα στο μεταλλείο - Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και στο παρελθόν

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας στη Φωκίδα σημειώθηκε νωρίτερα εργατικό δυστύχημα.

Το δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής ενός εργαζόμενου και τον εγκλωβισμό τριών άλλων, οι οποίοι είναι πλέον ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία".

Το δυστύχημα

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτου της εταιρείας IMERYS στη Βάριανη, όπου έχασε τη ζωή του ένας ακόμη εργαζόμενος, ένας 40χρονος μηχανικός, μετά την πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελο Τσιορλίδα, «ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας IMERYS με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς».

Ο άτυχος 40χρονος με καταγωγή από τη Λαμία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με το κ. Τσιορλίδα οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι «έδωσαν μάχη για άλλα 3 άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά». «Απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους» όπως είπε και με τον τρόπο αυτό έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οποία μετείχαν 14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβέστες από την Άμφισσα με 8 οχήματα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ίδια στοά, η οποία ονομάζεται από τους εργαζόμενους και "Καμόρα", πριν 19 χρόνια το 2003 είχαμε και πάλι κατάρρευση και είχαν σκοτωθεί εργαζόμενοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σεριφος
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
Στην κατηγορία Niveau A1 : Olympie-Pierre de Coubertin για το έτος 2024
Γυμνασίου Σερίφου: Κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας ανάμεσα σε 11.000 συμμετοχές
βουλή
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη
Θρασκιά: Όταν εντέλει ο σκοπός για τον οποίο οι μαθητές με αναπηρία πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά δεν εξυπηρετείται, δεν μπορεί παρά να είναι...
Βουλή: «Αναρμόδιο» δηλώνει το Υπουργείο Παιδείας για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη