logariasmos revma
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού ρεύματος

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας έχει καλέσει για αύριο στις 11:00 το πρωί σε τηλεδιάσκεψη τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει γνωμάτευση και για τα δύο ζητήματα από τη ΡΑΕ.

Η ελεύθερη αλλαγή παρόχου, και μάλιστα από μήνα σε μήνα που καθιερώθηκε με το νέο μοντέλο της τιμολόγησης μετά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, είναι ένα θέμα που καίει τους παρόχους, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν εκτιναχθεί κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και φοβούνται για περαιτέρω επιδείνωση.

Συγκεκριμένα, οι πάροχοι εκτιμούν ότι το μέτρο αυτό θα ανοίξει την ψαλίδα των κακοπληρωτών και θα επιβαρύνει σημαντικά τις εταιρείες προμήθειας. Το υπουργείο σε συνεργασία και με την ΡΑΕ εξετάζει την αλλαγή στον κώδικα προμήθειας, ώστε να μπει ένα φρένο στις μετακινήσεις των δικτύων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έχει προτείνει την εφαρμογή μιας βάσης δεδομένων «Debt Flagging» που θα διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ και η οποία θα μπορεί να διαχωρίζει τους «κόκκινους» από τους «πράσινους» πελάτες, όσους δηλαδή τηρούν ή διακανονίζουν και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΡΑΕ προτείνει στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη και η δεύτερη κατά σειρά προθεσμία εξόφλησης λογαριασμού ρεύματος, τότε ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας να μπορεί να δώσει στον διαχειριστή εντολή για την απενεργοποίηση του μετρητή φορτίου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύσκεψη με διαχειριστές και ΡΑΕ

Η δεύτερη ευρεία σύσκεψη που προγραμματίζει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος για αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, παρουσία των διαχειριστών (ΔΕΣΦΑ, ΑΔΜΗΕ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, θα αφορά ακριβώς αυτό το θέμα με σκοπό να συζητηθεί η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία εσόδων για τις εταιρείες εν μέσω έντασης της ενεργειακής κρίσης.

Οι προμηθευτές ενέργειας για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες που προκαλεί το κίνημα των κακοπληρωτών εξετάζουν ένα είδος ενεργειακού Τειρεσία που θα φιλτράρει τους «κόκκινους» πελάτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikes-ekdromes-1024x428.jpg
Σχολικές εκδρομές: Την άλλη εβδομάδα έρχεται Υπουργική Απόφαση για τις σχολικές εκδρομές που θα ισχύει από την επόμενη σχολική χρονιά με νέο πλαίσιο για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές
Μαθητικές εκδρομές: Νέα υπουργική απόφαση με αυστηρότερο πλαίσιο, υπεύθυνη δήλωση γονέων και νομική κάλυψη εκπαιδευτικών
Σχολικές εκδρομές: Την άλλη εβδομάδα έρχεται Υπουργική Απόφαση για τις σχολικές εκδρομές που θα ισχύει από την επόμενη σχολική χρονιά με νέο πλαίσιο για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές
Κούραση
Μητρότητα σε αναμονή: Το ζήτημα των αδειών για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς
Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί μια υπενθύμιση των αγώνων που έχουν δώσει οι γυναίκες για ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην...
Μητρότητα σε αναμονή: Το ζήτημα των αδειών για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς
μητρ
Αλέξης Μητρόπουλος στο alfavita.gr: Ποιες κατηγορίες συντάξεων επηρεάζονται από την αύξηση της εθνικής σύνταξης
Τι αλλάζει στις συντάξεις το 2026: Εθνική σύνταξη, αύξηση και κρατήσεις ΕΑΣ
Αλέξης Μητρόπουλος στο alfavita.gr: Ποιες κατηγορίες συντάξεων επηρεάζονται από την αύξηση της εθνικής σύνταξης
agglika
Πτυχίο αγγλικών σε 3 ημέρες: Τι επιλέγουν χιλιάδες ενήλικες για ΑΣΕΠ και εργασία
Αναγνωρισμένη πιστοποίηση αγγλικών για ΑΣΕΠ και εργασία, εξ ολοκλήρου online, με τηλεξέταση από το σπίτι και έκδοση πιστοποιητικού σε μόλις 2-3 ημέρες
Πτυχίο αγγλικών σε 3 ημέρες: Τι επιλέγουν χιλιάδες ενήλικες για ΑΣΕΠ και εργασία