logariasmos revma
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού ρεύματος

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας έχει καλέσει για αύριο στις 11:00 το πρωί σε τηλεδιάσκεψη τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει γνωμάτευση και για τα δύο ζητήματα από τη ΡΑΕ.

Η ελεύθερη αλλαγή παρόχου, και μάλιστα από μήνα σε μήνα που καθιερώθηκε με το νέο μοντέλο της τιμολόγησης μετά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, είναι ένα θέμα που καίει τους παρόχους, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν εκτιναχθεί κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και φοβούνται για περαιτέρω επιδείνωση.

Συγκεκριμένα, οι πάροχοι εκτιμούν ότι το μέτρο αυτό θα ανοίξει την ψαλίδα των κακοπληρωτών και θα επιβαρύνει σημαντικά τις εταιρείες προμήθειας. Το υπουργείο σε συνεργασία και με την ΡΑΕ εξετάζει την αλλαγή στον κώδικα προμήθειας, ώστε να μπει ένα φρένο στις μετακινήσεις των δικτύων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έχει προτείνει την εφαρμογή μιας βάσης δεδομένων «Debt Flagging» που θα διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ και η οποία θα μπορεί να διαχωρίζει τους «κόκκινους» από τους «πράσινους» πελάτες, όσους δηλαδή τηρούν ή διακανονίζουν και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΡΑΕ προτείνει στην περίπτωση που παρέλθει άπρακτη και η δεύτερη κατά σειρά προθεσμία εξόφλησης λογαριασμού ρεύματος, τότε ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας να μπορεί να δώσει στον διαχειριστή εντολή για την απενεργοποίηση του μετρητή φορτίου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύσκεψη με διαχειριστές και ΡΑΕ

Η δεύτερη ευρεία σύσκεψη που προγραμματίζει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος για αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, παρουσία των διαχειριστών (ΔΕΣΦΑ, ΑΔΜΗΕ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, θα αφορά ακριβώς αυτό το θέμα με σκοπό να συζητηθεί η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία εσόδων για τις εταιρείες εν μέσω έντασης της ενεργειακής κρίσης.

Οι προμηθευτές ενέργειας για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες που προκαλεί το κίνημα των κακοπληρωτών εξετάζουν ένα είδος ενεργειακού Τειρεσία που θα φιλτράρει τους «κόκκινους» πελάτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
Η μουσική σύνθεση βασίζεται σε θέμα από το έργο «Το τραίνο φεύγει στις οκτώ» του Μίκης Θεοδωράκης και συνομιλεί ποιητικά με το ποίημα «Ένα βράδυ στο...
Το Γυμνάσιο Ζηπαρίου Κω παρουσιάζει δική του μουσική οπτικοακουστική δημιουργία για τα Τέμπη
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
Νέο σύστημα αξιολόγησης με γραπτά τεστ, δεξιότητες και δοκιμασία συμπεριφορών – Στόχος η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στο δημόσιο
Λιβάνιος: Επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ – Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις
enisxitiki7122018.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
4.273 τμήματα σε όλη τη χώρα για το 2025-2026 – 374 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και ενισχυμένη παρουσία αναπληρωτών
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
απθ
Τέμπη – ΑΠΘ: Κερασιά μνήμης για τους 13 φοιτητές και 500 νέα δέντρα στο campus
Δήμος Θεσσαλονίκης και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ενώνουν περιβαλλοντική ανάπλαση και συμβολισμό τιμής στα θύματα της τραγωδίας
Τέμπη – ΑΠΘ: Κερασιά μνήμης για τους 13 φοιτητές και 500 νέα δέντρα στο campus