Θέρμανση στα σχολεία
Άγνωστο πότε θα δοθούν στους Δήμους τα κονδύλια για τη θέρμανση των σχολείων

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι έχει εξασφαλιστεί η θέρμανση των σχολείων για τον χειμώνα που έρχεται, κάποιοι Δήμοι της χώρας προχωρούν σε περικοπές με αποτέλεσμα οι γονείς των μαθητών να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Νέας Σμύρνης εξέδωσε σύσταση προς τις σχολικές επιτροπές να μειώσουν την θέρμανση στα σχολεία, όπως και τον φωτισμό.

Ειδικότερα, ο Δήμος Νέας Σμύρνης έστειλε επιστολή στους διευθυντές των σχολείων και στους συλλόγους Γονέων των μαθητών, στην οποία αναφέρει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας».

 «Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες» προσθέτει.

Γονείς: Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους Δήμους και στην Κυβέρνηση

Η σύσταση αυτή του Δήμου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου να υπογραμμίζει ότι την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων «δεν μπορεί και δεν πρέπει» να την επωμιστεί η σχολική κοινότητα.

Στη συνέχεια, οι γονείς επισημαίνουν ότι η ευθύνη για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων «ανήκει αποκλειστικά στους δήμους και την κυβέρνηση».

Χτίζονται σχολεία χωρίς θέρμανση

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι νέο δημοτικό σχολείο που έχει ανεγερθεί εδώ και τρία χρόνια στον Δήμο Φυλής δεν διαθέτει κεντρική θέρμανση ούτε κλιματισμό. Το σχολείο αποτελείται από προκατασκευασμένες αίθουσες.

Πρόκειται για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Φυλής, για το οποίο έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα οι γονείς των μαθητών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής έχει αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή της προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Α’ ΕΣΕ Δήμου Φυλής ότι ακόμη και «για τον προαυλισμό, το γήπεδο που υπήρχε δεν υπάρχει πια ,αλλά και ούτε ένα στέγαστρο, κάπου για προστασία στις επερχόμενες βροχές».

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν κι άλλα σχολεία με προκάτ αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.

«Εξασφαλισμένη θέρμανση στα σχολεία» τάζει η Κεραμέως

Από την πλευρά της, ωστόσο, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστήριξε πριν από κάποιες ημέρες στο Mega ότι μέσω κονδυλίων από το υπουργείο Εσωτερικών έχει εξασφαλιστεί η θέρμανση των σχολείων ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «έχει ληφθεί ειδική μέριμνα του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες και σε θέρμανση. Ειδικά κονδύλια θα δοθούν στους δήμους για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες».

Πάντως, παραμένει άγνωστο πότε θα δοθούν αυτά τα κονδύλια στους Δήμους προκειμένου τα σχολεία να είναι προετοιμασμένα για τα… κρύα που έρχονται και αν θα δοθούν έγκαιρα, καθώς ήδη η σχολική χρονιά έχει αρχίσει και τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

διασωληνωμενος
Εικόνες ντροπής! Sκηνικό τρόμου με διασωληνωμένο ασθενή που εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ
Ακόμα κι αυτή η ολιγόλεπτη χρονική καθυστέρηση διακομιδής ενός ασθενή στη ΜΕΘ μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για τον ίδιο – αν όχι μοιραία!
Εικόνες ντροπής! Sκηνικό τρόμου με διασωληνωμένο ασθενή που εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ