Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του 44χρονου υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο
"Ήταν ο μοναχογιός μου, το στήριγμά μου." - Τι κατέθεσε η μητέρα του αδικοχαμένου 44χρονου

Με την κατάθεση της ηλικιωμένης μητέρας του άτυχου 44χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ληστή τον οποίο επιχείρησε να αφοπλίσει στη διάρκεια μεταξύ τους πάλης, ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη φονική ληστεία του περυσινού Νοεμβρίου, σε κατάστημα ψιλικών επί της οδού Γρ. Λαμπράκη. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 28χρονος κι ένας 36χρονος, ο πρώτος ως δράστης ανθρωποκτονίας με δόλο, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ο δεύτερος ως συνεργός στη ληστεία και επιπλέον για κατοχή ναρκωτικών.

"Από τον καιρό που έχασα τον άντρα μου ορκίστηκε ότι θα είναι δίπλα μου"

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου ανέφερε στην κατάθεσή της ότι πληροφορήθηκε για τον θάνατό του γιου της από το ραδιόφωνο καθώς βρισκόταν μέσα σε ταξί καθ' οδόν για το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί το θύμα με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. «Ήταν ο μοναχογιός μου, το στήριγμά μου. Από τον καιρό που έχασα τον άντρα μου ορκίστηκε ότι θα είναι δίπλα μου. Δούλευε τη νυχτερινή βάρδια γιατί έλεγε ότι ήταν καλύτερες οι αποδοχές» είπε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.

Προηγουμένως οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους κατηγορίες. «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω και δεν ήξερα ότι το πιστόλι είχε φυσίγγια», είπε ο 28χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία. Δέχθηκε μόνο την πράξη της ληστείας, τονίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Ο 36χρονος συγκατηγορούμενός του (ημεδαπός), που φέρεται να κρατούσε «τσίλιες», δήλωσε αθώος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν συμμετείχε στην ληστεία, ούτε παρείχε κάλυψη.

Το χρονικό της ληστείας

Η φονική ληστεία έγινε τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2021 και καταγράφηκε καρέ-καρέ από κάμερες ασφαλείας εντός και περιμετρικά του καταστήματος ψιλικών. Το θύμα δέχθηκε εξ επαφής πυροβολισμό με συνέπεια να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά την τέλεση της πράξης του, ο 28χρονος εμφανίζεται να τρέχει σε παρακείμενο δρόμο συναντώντας τον φερόμενο συνεργό του, τον οποίο ενημέρωσε για τη δυσμενή τροπή που πήρε η ληστεία, ενώ ακολούθως πέταξε τόσο το όπλο όσο και τα ρούχα που φορούσε.

Κατά το ίδιο βούλευμα, αργότερα οι δύο κατηγορούμενοι - οι οποίοι συνδέονταν φιλικά και φέρονται να υπήρξαν χρήστες ναρκωτικών - συναντήθηκαν, με τον πρώτο (αλλοδαπό) να παραδίδει στον συγκατηγορούμενό του το μερίδιο από τη ληστεία, που, κατά την εκτίμηση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ανήλθε σε 420 ευρώ.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται με τη διαδικασία μαρτύρων - αστυνομικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

samaras
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη – παραγγέλνεις ΝΔ και σου έρχεται στο πιάτο Ποτάμι, Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και… ολίγη από ΝΔ»
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
elmepa eidiki agwgi
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΕΛΜΕΠΑ, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, πέτυχαν 134 φοιτητές...
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
apoliseis.jpg
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
Σωματεία: “Απειλείσαι αν απεργήσεις, απολύεσαι αν συνδικαλίζεσαι” – Ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις εκπαιδευτικών
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
atm_trapeza
Αυξήσεις-«ανάσα» στις συντάξεις: Πόσα ευρώ θα δουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα - Πληρωμές Σεπτεμβρίου

Αυξήσεις από 14 έως 81 ευρώ τον μήνα έρχονται για εκατοντάδες χιλιάδες

Αυξήσεις-«ανάσα» στις συντάξεις: Πόσα ευρώ θα δουν οι δικαιούχοι κάθε μήνα - Πληρωμές Σεπτεμβρίου