meth-koronoios-giatroi-nosokomeio
Στο Βενιζέλειο εισήχθη ο 22χρονος με την τεράστια κύστη – «Θα αντιμετωπιστεί, ανεξάρτητα από την έλλειψη ΑΜΚΑ» διαβεβαιώνει η ΥΠΕ Κρήτης

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται από σήμερα το πρωί ο 22χρονος από την Αλβανία, ο οποίος, όπως το στενό του περιβάλλον έκανε γνωστό, επειδή δεν είχε ΑΜΚΑ, εξαιτίας έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων, δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε και βρέθηκε να έχει μια κύστη βάρους 6 κιλών.

Με τη δημοσιοποίηση του μαρτυρίου του νεαρού, η οποία ευαισθητοποίησε τον κόσμο, κινητοποιήθηκαν και οι Υγειονομικές Αρχές.

Η διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης, που, σύμφωνα με τον διοικητή Νεκτάριο Παπαβασιλείου, ενημερώθηκε για την υπόθεση μόλις χθες, επικοινώνησε τόσο με τις εμπλεκόμενες υγειονομικές μονάδες όσο και με το περιβάλλον του 22χρονου, με σκοπό να παρασχεθεί η απαιτούμενη συνδρομή, ώστε δοθεί άμεσα λύση. «Ο ασθενής νοσηλεύεται από σήμερα στο Βενιζέλειο, υποβάλλεται σε εξετάσεις από τους γιατρούς και θα αντιμετωπιστεί όπως οι θεράποντες θα κρίνουν, χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαβασιλείου.

Από τις υγειονομικές αρχές του νησιού, πάντως, αν και επιβεβαιώνεται όχι μόνο η έλλειψη ΑΜΚΑ, αλλά και άλλου εγγράφου που θα επιβεβαίωνε την ταυτότητα του 22χρονου (μόλις σήμερα εντοπίστηκε ένα έγγραφο αλλοδαπής στο οποίο αναγράφεται το όνομά του σε φάκελο νοσηλείας του στο Βενιζέλειο) και μάλιστα παρά το ότι μένει στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια, διαψεύδεται ότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίστηκε.

Όπως διευκρινίζεται από πηγές της ΥΠΕ Κρήτης, ο 22χρονος τους τελευταίους 4-5 μήνες έχει βρεθεί τουλάχιστον 2-3 φορές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΑΓΝΗ, η Κοινωνική Υπηρεσία του οποίου τον κατηύθυνε αναφορικά με το δέον γενέσθαι σε ό,τι αφορά την έκδοση ΑΜΚΑ. Επίσης, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα των γιατρών που βρέθηκε στο φάκελο του 22χρονου στο Βενιζέλειο, ο νεαρός εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου στις 13 Αυγούστου, όπου παρέμεινε ως τις 15 του ίδιου μήνα. Στο διάστημα αυτό υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις και σε βιοψία, του δόθηκαν οδηγίες και του ζήτησαν να πάει με το αποτέλεσμα της βιοψίας στις 22 Αυγούστου στο τακτικό χειρουργικό εξωτερικό ιατρείο για επανέλεγχο. Ο νεαρός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια διοικήτρια του ιδρύματος Ελευθερία Κωστάκη, δεν εμφανίστηκε στο ιατρείο την προβλεπόμενη ημέρα και ήρθε μόλις σήμερα, συνοδευόμενος από δύο πολίτες, μη συγγενικά του πρόσωπα, που θέλουν να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τα γραφειοκρατικά θέματα, αλλά κυρίως το πρόβλημα της υγείας του.

Ο 22χρονος εισήχθη σε μονόκλινο δωμάτιο – λόγω της δυσοσμίας που προκαλεί η κύστη – και υποβάλλεται εκ νέου σε εξετάσεις.

Μάλιστα, παρότι το αποτέλεσμα της πρώτης βιοψίας ήταν αρνητικό ως προς την ύπαρξη κακοήθειας, οι γιατροί, εξαιτίας της επιβάρυνσης της εικόνας του, κρίνουν ότι θα πρέπει να γίνει νέα δειγματοληψία και επανάληψη της βιοψίας, ενώ βρίσκονται σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στο ΠΑΓΝΗ για το πώς και το πού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το περιστατικό. Ένα περιστατικό που, σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το ποιον ή ποιους βαρύνουν οι ευθύνες, θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως ιατρικά, πριν φτάσει ο 22χρονος να υποφέρει και να αντιμετωπίζει ενδεχόμενο κίνδυνο η ζωή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ-ΕΥΔΑΠ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ το μήνα σε υποψήφιους που εκπονούν διδακτορική διατριβή
Δειτε τα αντικείμενα διατριβών που περιλαμβάνονται - Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 30/05/2024 και ώρα Ελλάδος 16:00
ΙΚΥ-ΕΥΔΑΠ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ το μήνα σε υποψήφιους που εκπονούν διδακτορική διατριβή
σχολεία
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις: Καταγγέλλουμε την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για απειλές πειθαρχικού σε συναδέλφους
Τι καταγγέλλουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις: Καταγγέλλουμε την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για απειλές πειθαρχικού σε συναδέλφους
agori-viasmos-sad.jpg
Σεξουαλική παρενόχληση: Μηνύματα στον μαυροπίνακα από τους μαθητές Νισύρου - «Είμαστε δίπλα σου!»
, «Μην ντρέπεσαι για επιλογές άλλων», «Δεν φταις εσύ!» είναι μερικά από τα μηνύματα που άφησαν οι μαθητές της Νισύρου για τα θύματα των περιστατικών...
Σεξουαλική παρενόχληση: Μηνύματα στον μαυροπίνακα από τους μαθητές Νισύρου - «Είμαστε δίπλα σου!»