χειρουργός, γιατροί, χειρουργείο, νοσοκομείο
Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή… στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης

Η τραυματική εμπειρία που βιώνει το τελευταίο διάστημα ένας 22χρονος στο Ηράκλειο, επαναφέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό πρόβλημα με την δημόσια Υγεία που έχει αφεθεί στο έλεος του θεού από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Όπως σημειώνει η neakriti.gr ο νεαρός δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ! Ο άνδρας αλλοδαπής καταγωγής παρότι διαμένει στη χώρα τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει ΑΜΚΑ και, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία για να χειρουργηθεί πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου έχουν αποφασίσει, μολονότι η κατάσταση της της υγείας του νεαρού κρίνεται σοβαρή, να μην προχωρήσουν σε επέμβαση, δεδομένου ότι η πράξη τους αυτόματα θα ήταν παράνομη.

Φίλοι στο περιβάλλον του 22χρονου τρέχουν τις διαδικασίες προκειμένου, μέσω της υπηρεσίας ασύλου, να εκδώσουν ΑΜΚΑ στον νεαρό, προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει το μέγεθος ενός καρπουζιού βάρους περίπου 5 κιλών, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του, καθώς τις τελευταίες ημέρες καλείται να διαχειριστεί αφόρητους πόνους, πυρετό και δυσοσμία από τα υγρά που εκκρίνει ο ολοένα αυξανόμενος όγκος.

Φυσικά αυτήν την αγωνία και την εικόνα που βιώνει ο 22χρονος, η οικογένεια και οι φίλοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι τωρινή. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι η προσπάθεια να αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας και σε συνδυασμό με τις αγκυλώσεις και τις φλεγμονές, να καταστεί ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και αυτές τις έκτακτες ανάγκες. 

Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή… στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
EduPlan: Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα σχολεία με στόχο τη μείωση των κενών κάθε Σεπτέμβρη
Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουν ότι η καλύτερη καταγραφή των αναγκών αποτελεί σημαντικό βήμα. Την ίδια στιγμή, όμως, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα...
EduPlan: Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα σχολεία με στόχο τη μείωση των κενών κάθε Σεπτέμβρη
Λεφτά
Ευρώπη 2026: Πού συγκεντρώνεται η ελίτ των εκατομμυριούχων – Η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη
Ταχύρρυθμη άνοδος στον αριθμό των υπερπλουσίων την τελευταία πενταετία
Ευρώπη 2026: Πού συγκεντρώνεται η ελίτ των εκατομμυριούχων – Η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη
ntountouka-1021x580_1.jpg
Χαλκίδα: Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά του Νόμου Χατζηδάκη και των ψηφιακών καλπών - Κάλεσμα σε απεργία στις 13 Μαΐου
Κάλεσμα σε απεργία στις 13 Μαΐου και διεκδίκηση αποκλειστικά διά ζώσης εκλογών
Χαλκίδα: Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά του Νόμου Χατζηδάκη και των ψηφιακών καλπών - Κάλεσμα σε απεργία στις 13 Μαΐου
ntountouka
Σε τροχιά σύγκρουσης οι εκπαιδευτικοί του Αμαρουσίου: Νέα κινητοποίηση κατά της «τρομοκρατίας» στην αξιολόγηση τη Δευτέρα 11 Μαΐου
Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας κατά του Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τα «ενιαία κείμενα»
Σε τροχιά σύγκρουσης οι εκπαιδευτικοί του Αμαρουσίου: Νέα κινητοποίηση κατά της «τρομοκρατίας» στην αξιολόγηση τη Δευτέρα 11 Μαΐου