χειρουργός, γιατροί, χειρουργείο, νοσοκομείο
Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή… στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης

Η τραυματική εμπειρία που βιώνει το τελευταίο διάστημα ένας 22χρονος στο Ηράκλειο, επαναφέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό πρόβλημα με την δημόσια Υγεία που έχει αφεθεί στο έλεος του θεού από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Όπως σημειώνει η neakriti.gr ο νεαρός δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ! Ο άνδρας αλλοδαπής καταγωγής παρότι διαμένει στη χώρα τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει ΑΜΚΑ και, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία για να χειρουργηθεί πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου έχουν αποφασίσει, μολονότι η κατάσταση της της υγείας του νεαρού κρίνεται σοβαρή, να μην προχωρήσουν σε επέμβαση, δεδομένου ότι η πράξη τους αυτόματα θα ήταν παράνομη.

Φίλοι στο περιβάλλον του 22χρονου τρέχουν τις διαδικασίες προκειμένου, μέσω της υπηρεσίας ασύλου, να εκδώσουν ΑΜΚΑ στον νεαρό, προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει το μέγεθος ενός καρπουζιού βάρους περίπου 5 κιλών, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του, καθώς τις τελευταίες ημέρες καλείται να διαχειριστεί αφόρητους πόνους, πυρετό και δυσοσμία από τα υγρά που εκκρίνει ο ολοένα αυξανόμενος όγκος.

Φυσικά αυτήν την αγωνία και την εικόνα που βιώνει ο 22χρονος, η οικογένεια και οι φίλοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι τωρινή. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι η προσπάθεια να αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας και σε συνδυασμό με τις αγκυλώσεις και τις φλεγμονές, να καταστεί ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και αυτές τις έκτακτες ανάγκες. 

Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή… στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

εαπ μερες καριερας 2022
ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 400 φοιτητές και απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 30 επιχειρήσεις με πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις...
ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας