χειρουργός, γιατροί, χειρουργείο, νοσοκομείο
Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή… στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης

Η τραυματική εμπειρία που βιώνει το τελευταίο διάστημα ένας 22χρονος στο Ηράκλειο, επαναφέρει στην επιφάνεια το διαχρονικό πρόβλημα με την δημόσια Υγεία που έχει αφεθεί στο έλεος του θεού από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Όπως σημειώνει η neakriti.gr ο νεαρός δεν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ! Ο άνδρας αλλοδαπής καταγωγής παρότι διαμένει στη χώρα τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει ΑΜΚΑ και, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία για να χειρουργηθεί πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου έχουν αποφασίσει, μολονότι η κατάσταση της της υγείας του νεαρού κρίνεται σοβαρή, να μην προχωρήσουν σε επέμβαση, δεδομένου ότι η πράξη τους αυτόματα θα ήταν παράνομη.

Φίλοι στο περιβάλλον του 22χρονου τρέχουν τις διαδικασίες προκειμένου, μέσω της υπηρεσίας ασύλου, να εκδώσουν ΑΜΚΑ στον νεαρό, προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει το μέγεθος ενός καρπουζιού βάρους περίπου 5 κιλών, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του, καθώς τις τελευταίες ημέρες καλείται να διαχειριστεί αφόρητους πόνους, πυρετό και δυσοσμία από τα υγρά που εκκρίνει ο ολοένα αυξανόμενος όγκος.

Φυσικά αυτήν την αγωνία και την εικόνα που βιώνει ο 22χρονος, η οικογένεια και οι φίλοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι τωρινή. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών να συρρικνωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι η προσπάθεια να αποδυναμωθεί το σύστημα υγείας και σε συνδυασμό με τις αγκυλώσεις και τις φλεγμονές, να καταστεί ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και αυτές τις έκτακτες ανάγκες. 

Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκε κι η ντροπή… στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia_ape_2.jpg
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Μαθητές διοχέτευαν ναρκωτικά σε σχολεία και κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών
Πώς δρούσε η οργάνωση που πουλούσε ναρκωτικά σε σχολεία -Αρχηγός και υπαρχηγός έσβηναν τσιγάρα πάνω στο σώμα των «απείθαρχων»
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Μαθητές διοχέτευαν ναρκωτικά σε σχολεία και κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών
γάτα
Πόσο κοιμούνται τελικά οι γάτες;
Ενώ η καθημερινότητά σας μπορεί να είναι γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις, η γάτα σας ζει σε τελείως άλλους ρυθμούς. Αλλά πόσες ώρες μπορεί να κοιμηθεί...
Πόσο κοιμούνται τελικά οι γάτες;
συσκευές
Η συσκευή φαίνεται κλειστή, αλλά καίει ρεύμα – Το κουμπί που «φουσκώνει» τον λογαριασμό
Το καθημερινό λάθος στο σπίτι που κοστίζει χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Ποιες συσκευές καίνε ρεύμα ενώ φαίνονται κλειστές
Η συσκευή φαίνεται κλειστή, αλλά καίει ρεύμα – Το κουμπί που «φουσκώνει» τον λογαριασμό