Λέσβος: Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για τον καθηγητή που ασελγούσε σε μαθήτριες- «Με σήκωνε στον πίνακα και μου χάιδευε τα οπίσθια»
«Αναφέραμε στην διευθύντρια του σχολείου όσα έκανε ο καθηγητής και μας είπε ότι είναι της φαντασίας μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η μαθήτρια που τον κατήγγειλε

Συγκλονίζει η πρώην μαθήτρια του καθηγητή πληροφορικής που τον κατήγγειλε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας στην περιοχή της Λέσβου. Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης έκρινε τον ένοχο εκπαιδευτικό Γυμνασίου για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας επτά μαθητριών, μέσα στο σχολείο, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στη Λέσβο.

Όπως αναφέρει η μαθήτρια που μίλησε στο Star «όταν καθόταν στον υπολογιστή, καθόταν με το ένα χέρι στο ποντίκι του υπολογιστή και το άλλο στο παντελόνι του και επιδεικτικά μπροστά μας κουνούσε το χέρι του στο παντελόνι του. Μετά ερχόταν και έτριβε το μόριο του στα πίσω από τα κεφάλια μας.

Μια μέρα, με σήκωσε στον πίνακα και ξεκίνησε να με χαϊδεύει στα μαλλιά, στην πλάτη και μετά στα οπίσθια μπροστά σε όλη την τάξη. Στην αρχή νόμιζα πως έκανα κάτι λάθος, μετά συζήτησα το περιστατικό με την αδερφή μου και μου είπε πως και σε εκείνη άρχισε να χαϊδεύει τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του μαθήματος, στη συνέχεια την άγγιξε στο στήθος και στο τέλος της τράβηξε το σουτιέν. Μαζεύτηκαν 10 κορίτσια και πήγαν στη διευθύντρια, ανέφεραν τα γεγονότα και είπαν πως δεν θέλουν να πηγαίνουν στο μάθημα τους και η διευθύντρια έλεγε ότι τα παιδιά τα βγάζουν από το μυαλό τους και παραποιούν τα γεγονότα»

Μάλιστα η δικογραφία περιλαμβάνει σοκαριστικές περιγραφές για τις άσεμνες κινήσεις του καθηγητή στα μικρά κορίτσια. «Τα παιδιά μας δικαιώθηκαν, τα πίστεψαν. Ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη που πίστεψε τα παιδιά μας», δήλωσε μητέρα μαθήτριας.

Ο κατηγορούμενος από τη Λέσβο καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Μετά την απόφαση άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 9 διαφορετικές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών του. Για άλλες τόσες περιπτώσεις, τον έκρινε αθώο λόγο αμφιβολιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα περιστατικά συνέβησαν σε γυμνάσιο σε χωριό του δήμου Μυτιλήνης την περίοδο 2016-2018 και μετά την καταγγελία των παιδιών, ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο γραφείο του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών δικογραφία για την ανάμειξη του καθηγητή ή άλλων προσώπων σε πράξη πλαστογραφίας του δελτίου απουσιών, καθώς εμφανίζονται απούσες μαθήτριες τις ημέρες που δήλωναν ότι συνέβαιναν οι παραβατικές πράξεις του καθηγητή, κάτι στο οποίο στήριξε την υπεράσπισή του.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα