σούπερ μάρκετ ταμείο
Επίδομα τροφίμων 300 ευρώ σε περίπου 1 εκατομμύριο καταναλωτές αναμένεται να χορηγήσει η κυβέρνηση- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης βρίσκεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ για περίπου 1 εκατομμύριο καταναλωτών. Πρόκειται για ένα στοχευμένο βοήθημα που θα αφορά την κάλυψη των αναγκών για τρόφιμα (Food Pass), στα πρότυπα του Fuel Pass, το οποίο θα «απαντά» στην έκρηξη της ακρίβειας.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρουν ότι το ποσό αναμένεται να καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα μέχρι τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του πληθωρισμού.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί το  Food Pass, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (06.09.2022) στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει επίδομα τροφίμων. «Έχουμε αποδείξει - το κάναμε και την άνοιξη - ότι όποιο μέρισμα ανάπτυξης έρχεται, αυτό επιστρέφεται στην κοινωνία και τους πιο ευάλωτους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ποιους θα δοθεί το Food Pass

Το ποσό αναμένεται να καταβληθεί μέχρι τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό αναμένεται να καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα μέχρι τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του πληθωρισμού.

Σε κάθε περίπτωση το νέο food pass είναι άγνωστο αν θα είναι στην πραγματικότητα η αντικατάσταση της επιταγής ακρίβειας ή θα δοθούν δύο επιδόματα ξεχωριστά. 

Παράλληλα εξετάζονται και νέα μέτρα, η αύξηση τουλάχιστον 20% του κονδυλίου που θα διατεθεί φέτος για επίδομα θέρμανσης σε σχέση με την περσινή σεζόν, με την ταυτόχρονη αύξηση των εισοδηματικών ορίων στην περιοχή των 40.000 έως 45.00 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας όπως ισχύει σήμερα για το επίδομα καυσίμων (Fuel Pass),  ενώ υπό εξέταση βρίσκονται και μέτρα για παροχή κινήτρων για μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα