επιδομα τροφίμων food pass
Πότε θα ανακοινωθεί το επίδομα για τα 200 ευρώ που αφορά την αγορά τροφίμων

Όταν αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο για την "Χώρα των επιδομάτων" δεν είχαμε στο νου μας επίκειται να ανακοινωθεί επίδομα τροφίμων

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως του alfavita.gr μετά το fuel pass, μετά το έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους που μπορείτε να το πάρετε εδώ, μετά το voucher για security 525 ευρώ που μπορείτε να πάρετε δωρεάν την άσκηση επαγγέλματος έξτρα, μετά το επίδομα που μπορείς να πάρεις με 2 μόνο δικαιολογητικά έρχεται νέο επίδομα food pass με το οποίο θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ενισχύσει τα νοικοκυριά που πλήττονται από τις "σαρωτικές" αυξήσεις στα τρόφιμα.

Θα πρόκειται για ένα επίδομα για την αγορά τροφίμων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Θα δίνεται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Κλειδώνει η επιταγή ακρίβειας

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr κλειδώνει η έκτακτη επιταγή ακρίβειας - επίδομα που θα πάρουν οι πολίτες το φθινόπωρο.

Η ανακοίνωση των έξτρα 200 ευρώ σχεδιάζεται να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε επί λέξει για την επιταγή ακρίβειας «στο μυαλό του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού είναι η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και ένα από τα μέτρα στήριξης είναι και η επιταγή ακρίβειας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες».

Σε κάθε ενδεχόμενο, φαίνεται πως έχει κλειδώσει η επιταγή ακρίβειας ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα είναι «φιξ» ποσό 200 ευρώ ή θα δημιουργηθούν διαφορετικές κλίμακες έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι και να λάβουν ίσως περισσότερα χρήματα οι μη έχοντες.

1000 ευρώ σε 80.000 ανέργους - Αιτήσεις έως 31 Αυγούστου

Χαμός γίνεται στο τέλος του καλοκαιριού με δεκάδες χιλιάδες ανέργους να προσπαθούν έως να μπουν στο Μητρώο Ωφελουμένων του προγράμματος κατάρτισης για 80.000 ανέργους πάνω στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες που θα λάβουν έως και 1000 ευρώ επίδομα!

Πραγματοποιήστε εκδήλωση ενδιαφέροντος εδώ

Προπληρωμένη κάρτα για τα επιδόματα

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών στο alfavita.gr προκρίνεται η λύση της προπληρωμένης κάρτας στην οποία και θα καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ (Πρώην ΟΑΕΔ)

Οι λεγόμενες prepaid κάρτες θα λύσουν τα χέρια στους πολίτες που θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε αγορά θέλουν είτε δια ζώσης σε κάποιο κατάστημα είτε ακόμα και ηλεκτρονικά μέσω e-banking!

Πώς θα πάρετε ακόμα Επίδομα 525 ευρώ;

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορέις θα τρέξει ακόμα ένα voucher που αφορά βέβαια 5.000 ανέργους και πληρώνει 525 ευρώ καθώς σε όσους κάνουν δωρεάν κατάρτιση για security και πάρουν και την άδεια άσκησης επαγγέλματος - Δείτε εδώ περισσότερα

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης

Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας