Κλειστοί σταθμοί του μετρό
© Intime p.a.
Μέσα Οκτώβρη ενδέχεται το μετρό να φτάσει στον Πειραιά, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο αρχές Οκτωβρίου, αναμένεται τελικά το μετρό να φτάσει Πειραιά. Η σύνδεση του πρώτου λιμανιού της χώρας με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα διαρκεί πλέον 55 λεπτά!

Το τμήμα Νίκαια – Πειραιάς είναι σχεδόν έτοιμο, με τα δοκιμαστικά δρομολόγια και τα έργα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται -εκτός σοβαρού απροόπτου- η πλατεία Κοραή να αποδοθεί και πάλι στους Πειραιώτες! Παραμένει περίκλειστη εδώ και χρόνια λόγω των έργων του μετρό.

Σε λειτουργία τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Οι συρμοί που εκτελούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχίζουν την πορεία τους χωρίς προβλήματα, διερχόμενοι από τους τρεις σταθμούς της επέκτασης (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) και φτάνουν μέχρι το τέρμα της γραμμής που είναι το φρέαρ Δεληγιάννη, κάτω από την οδό Λαμπράκη.

Με αυτές τις δοκιμές ολοκληρώνεται η πιστοποίηση των συστημάτων σηματοδότησης, ενώ θα έχουν «τεσταριστεί» και όλοι οι τύποι των συρμών (47 στο σύνολό τους) που σήμερα διαθέτει το αθηναϊκό μετρό.

Υπενθυμίζεται, πως με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της επέκτασης προς τον Πειραιά, θα λειτουργήσουν οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο. Ο προγραμματισμός για τα επίσημα εγκαίνια είναι για το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχιστούν  χωρίς προβλήματα. Οι τελευταίες εργασίες ολοκλήρωσης των σταθμών προχωρούν κανονικά και ήδη οι τρεις σταθμοί παρουσιάζουν εικόνα ετοιμότητας.

Η επέκταση σε "αριθμούς"

Υπολογίζεται, ότι συνολικά 132.000 επιπλέον επιβάτες θα χρησιμοποιούν τους συνολικά έξι σταθμούς της επέκτασης από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ενώ η απευθείας σύνδεση του Λιμανιού του Πειραιά με το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα διαρκεί λιγότερο από μια ώρα (αναμενόμενη διάρκεια ταξιδιού 55 λεπτά).

Ήδη, στις 6 Ιουλίου 2020 παραδόθηκαν προς χρήση στο επιβατικό κοινό οι 3 πρώτοι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια. Σημειωτέον, ότι οι σταθμοί που παραδόθηκαν σε λειτουργία έχουν σχεδιαστεί από την Αττικό Μετρό Α.Ε. με προτεραιότητα στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών στο δίκτυο μετρό.

Με τη λειτουργία των τριών πρώτων σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά, οι πρόσθετες επιβιβάσεις συνολικά στο δίκτυο υπολογίζονται σε 63.000 ημερησίως, ενώ οι κάτοικοι των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας έχουν στη διάθεση τους μια σύγχρονη γραμμή μετρό.

Πηγή: ot.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimarxeio-trikalon.jpg
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα
Το χτύπημα προκάλεσε αιμορραγία και ο αντιδήμαρχος μετάφερθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα
ανθρακούχο νερό
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού
Nestle: Η Perrier καταστρέφει εκατομμύρια μπουκάλια νερού λόγω μόλυνσης από βακτήρια
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού