Thumbnail
Προχωράει η διαδικασία έναρξης των έργων για τον αυτοκινητόδρομο που θα ενώνει Λαμία με Αντίρριο.

Με την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για ένα ακόμη τμήμα, προχωρά η υλοποίηση του λεγόμενου “διαγώνιου άξονα” Λαμία – Ιτέα – Αντίρρριο, που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, με την Ολυμπία Οδό και την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Προχωρούν οι διαδικασίες

Το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε στην ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου για το τμήμα “τέλος Παράκαμψης Γραβιάς- Ισόπεδος Κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη”, προϋπολογισμού 12,85 εκατ ευρώ με προαίρεση 650 χιλ. ευρώ στην εταιρεία Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ ΙΝΤΕΡΚΑΤ.

Ήδη έχει δημοπρατηθεί ένα ακόμη μεγάλο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, το Μπράλος-Άμφισσα, προϋπολογισμού 285 εκατ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η ΑΒΑΞ, ενώ η σύμβαση εκτιμάται ότι θα υπογραφεί εντός του φθινοπώρου και η διάρκεια της είναι 54 μήνες.

Με την υλοποίηση και του τμήματος αυτού μήκους περίπου 25 χιλιομέτρων με δύο σήραγγες, οκτώ γέφυρες και οκτώ ισόπεδους κόμβους, γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του οδικού άξονα, ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις με την ολοκλήρωση του, η απόσταση Λαμίας-Πάτρας από 185 χιλιόμετρα σήμερα θα μειωθεί στα 160 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα ο χρόνος οδήγησης για ένα ΙΧ όχημα θα μειωθεί στο μισό, δηλαδή από τρεις ώρες σήμερα σε 90 λεπτά, κάνοντας εφικτή την γρήγορη οδική διασύνδεση Δύσης-Ανατολής.

Πηγή: Ελένη Μπότα, capital.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

έφυγε από τη ζωή
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 59 ετών, η εκπαιδευτικός Φωτεινή Δημοπανάγου
Η Φωτεινή Δημοπανάγου υπηρέτησε επί δεκαετίες τη δημόσια εκπαίδευση, αφήνοντας πίσω της γενιές μαθητών που τη θυμούνται με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο...
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 59 ετών, η εκπαιδευτικός Φωτεινή Δημοπανάγου
ΕΦΗ ΛΑΖΟΥ
Η εκπαιδευτικός Έφη Λάζου και η δίκη της τέχνης: όταν η παιδαγωγική γίνεται στόχος
Ζάκυνθος: Κάλεσμα συμπαράστασης στην πρόεδρο του ΣΕΠΕ, Έφη Λάζου - Στάση εργασίας και κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου
Η εκπαιδευτικός Έφη Λάζου και η δίκη της τέχνης: όταν η παιδαγωγική γίνεται στόχος