Ακρωτηριάστηκε εργάτρια στα πλυντήρια του «Αγλαΐα Κυριακού»
Αναστάτωση επικράτησε στο νοσoκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς εργολαβική εργάτρια είχε σοβαρό ατύχημα στα πλυντήρια του Νοσοκομείου

Σοβαρό ατύχημα στα πλυντήρια του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είχε εργολαβική εργάτρια την Τετάρτη.

Όπως αναφέρουν καταγγελίες των εργαζομένων, το κουμπί έκτακτης ανάγκης που σταματά τη λειτουργία του μηχανήματος καθυστέρησε να λειτουργήσει με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό της εργαζόμενης.

Οι συνάδελφοί της παρενέβησαν εγκαίρως και την απεγκλώβισαν. Η τραυματισμένη εργαζόμενη μεταφέρθηκε αμέσως στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ οι γιατροί προσπάθησαν να της επανασυγκολλήσουν το χέρι.

ΠΟΕΔΗΝ: Τι διεκδικούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Στον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό των νοσοκομείων, την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη εμπειρίας των εργολαβικών εργαζομένων αποδίδει τα αίτια του ατυχήματος με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«-Να εκδιώξει τους εργολάβους και να δώσει θεσμικά τη δυνατότητα προσλήψεων με προσωπικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία.

-Να ανανεωθεί ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός των νοσοκομείων Να θεσμοθετηθεί η επαγγελματική νόσος, το εργατικό ατύχημα στα νοσοκομεία και συνολικά στις μονάδες δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

-Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου

Και το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποδίδει το ατύχημα στα πλυντήρια του Νοσοκομείου στην εντατικοποίηση αλλά και των εξοπλισμό του νοσοκομείου.

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Ήταν θέμα χρόνου να γίνει! Οι αιτίες είναι γνωστές!

Όπως σε όλα τα τμήματα έτσι και στα πλυντήρια η εντατικοποίηση είναι στο φουλ. Είναι μεγάλη η πίεση στους εργαζομένους, πόσω μάλλον στους εργολαβικούς, να βγάλουν σωστά και γρήγορα τη δουλειά για να “εντυπωσιάσουν” το αφεντικό τους ώστε να παραμείνουν στη δουλειά.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις στο προσωπικό, χρόνια τώρα, των πλυντηρίων. Λίγοι μόνο μόνιμοι βγάζουν δουλειά ολόκληρου νοσοκομείου με τη βοήθεια άλλων εργατών, που μπορεί να μην έχουν καθόλου εμπειρία και γνώση, ούτε καν τη στοιχειώδη εκπαίδευση στη λειτουργία των μηχανημάτων. Και για να καλυφθούν τα κενά βάζουν μέχρι και τις καθαρίστριες του νοσοκομείου να κάνουν τη δουλειά!

Χαρακτηριστικό είναι και το ότι τα μηχανήματα είναι παλαιωμένα. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων που είναι ήδη 25 χρόνια στη δουλειά, αυτά δεν έχουν αλλαχθεί!

Φτάνει πια! Δε μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας στο όνομα εξοικονόμησης πόρων, για να μειώσουν το κόστος και να κερδίζουν περισσότερα. Δε θα δεχθούμε να χυθεί άλλο αίμα, να χαθεί άλλη ζωή συναδέλφου, στο βωμό της πολιτικής που μας εξοντώνει».

Το σωματείο απαιτεί:

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εργατών στα πλυντήρια, πλήρως εκπαιδευμένο.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους του νοσοκομείου.

Άμεση συντήρηση των μηχανημάτων και αλλαγή τους με νέα όπου είναι απαραίτητο.

Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

«Προειδοποιούμε την διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργοδότες εργολάβους να μην τολμήσουν να μιλήσουν για κακιά στιγμή ή ανθρώπινο λάθος γιατί θα βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΚΕ.Π.Ε.Κ. να προχωρήσει άμεσα σε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και να εκδώσει το συντομότερο δυνατόν πόρισμα και να γίνουν όλες οι συστάσεις προς αποφυγή παρόμοιου περιστατικού».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Πανελλαδικές 2023: Επιτολή διαμαρτυρίας υποψήφιας σχετικά με την ασάφεια των θεμάτων της Βιολογίας
Πανελλήνιες 2023: "Θεωρώ επιβεβλημένο προς αποκατάσταση κάθε αδικίας σε βάρος εμού και των συνυποψηφίων μου"
Πανελλαδικές 2023: Επιτολή διαμαρτυρίας υποψήφιας σχετικά με την ασάφεια των θεμάτων της Βιολογίας
dimotiko_taxi
Και παράνομα φροντιστήρια μαθητών Δημοτικού για τις εξετάσεις των Πρότυπων Γυμνασίων...
Η προετοιμασία για το σχολείο της δήθεν ελεύθερης γονεϊκής επιλογής και η, πανάκριβη πλέον, πρόσβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Και παράνομα φροντιστήρια μαθητών Δημοτικού για τις εξετάσεις των Πρότυπων Γυμνασίων...