Ακρωτηριάστηκε εργάτρια στα πλυντήρια του «Αγλαΐα Κυριακού»
Αναστάτωση επικράτησε στο νοσoκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς εργολαβική εργάτρια είχε σοβαρό ατύχημα στα πλυντήρια του Νοσοκομείου

Σοβαρό ατύχημα στα πλυντήρια του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είχε εργολαβική εργάτρια την Τετάρτη.

Όπως αναφέρουν καταγγελίες των εργαζομένων, το κουμπί έκτακτης ανάγκης που σταματά τη λειτουργία του μηχανήματος καθυστέρησε να λειτουργήσει με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό της εργαζόμενης.

Οι συνάδελφοί της παρενέβησαν εγκαίρως και την απεγκλώβισαν. Η τραυματισμένη εργαζόμενη μεταφέρθηκε αμέσως στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ οι γιατροί προσπάθησαν να της επανασυγκολλήσουν το χέρι.

ΠΟΕΔΗΝ: Τι διεκδικούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Στον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό των νοσοκομείων, την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη εμπειρίας των εργολαβικών εργαζομένων αποδίδει τα αίτια του ατυχήματος με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«-Να εκδιώξει τους εργολάβους και να δώσει θεσμικά τη δυνατότητα προσλήψεων με προσωπικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία.

-Να ανανεωθεί ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός των νοσοκομείων Να θεσμοθετηθεί η επαγγελματική νόσος, το εργατικό ατύχημα στα νοσοκομεία και συνολικά στις μονάδες δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

-Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου

Και το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποδίδει το ατύχημα στα πλυντήρια του Νοσοκομείου στην εντατικοποίηση αλλά και των εξοπλισμό του νοσοκομείου.

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Ήταν θέμα χρόνου να γίνει! Οι αιτίες είναι γνωστές!

Όπως σε όλα τα τμήματα έτσι και στα πλυντήρια η εντατικοποίηση είναι στο φουλ. Είναι μεγάλη η πίεση στους εργαζομένους, πόσω μάλλον στους εργολαβικούς, να βγάλουν σωστά και γρήγορα τη δουλειά για να “εντυπωσιάσουν” το αφεντικό τους ώστε να παραμείνουν στη δουλειά.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις στο προσωπικό, χρόνια τώρα, των πλυντηρίων. Λίγοι μόνο μόνιμοι βγάζουν δουλειά ολόκληρου νοσοκομείου με τη βοήθεια άλλων εργατών, που μπορεί να μην έχουν καθόλου εμπειρία και γνώση, ούτε καν τη στοιχειώδη εκπαίδευση στη λειτουργία των μηχανημάτων. Και για να καλυφθούν τα κενά βάζουν μέχρι και τις καθαρίστριες του νοσοκομείου να κάνουν τη δουλειά!

Χαρακτηριστικό είναι και το ότι τα μηχανήματα είναι παλαιωμένα. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων που είναι ήδη 25 χρόνια στη δουλειά, αυτά δεν έχουν αλλαχθεί!

Φτάνει πια! Δε μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας στο όνομα εξοικονόμησης πόρων, για να μειώσουν το κόστος και να κερδίζουν περισσότερα. Δε θα δεχθούμε να χυθεί άλλο αίμα, να χαθεί άλλη ζωή συναδέλφου, στο βωμό της πολιτικής που μας εξοντώνει».

Το σωματείο απαιτεί:

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εργατών στα πλυντήρια, πλήρως εκπαιδευμένο.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους του νοσοκομείου.

Άμεση συντήρηση των μηχανημάτων και αλλαγή τους με νέα όπου είναι απαραίτητο.

Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

«Προειδοποιούμε την διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργοδότες εργολάβους να μην τολμήσουν να μιλήσουν για κακιά στιγμή ή ανθρώπινο λάθος γιατί θα βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΚΕ.Π.Ε.Κ. να προχωρήσει άμεσα σε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και να εκδώσει το συντομότερο δυνατόν πόρισμα και να γίνουν όλες οι συστάσεις προς αποφυγή παρόμοιου περιστατικού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα