Ασύλληπτο: Ασφαλισμένοι που είναι διαχειριστές πολυκατοικιών δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω ΑΦΜ!
«Νάρκη» για τις συντάξεις ο ΑΦΜ της πολυκατοικίας!

«Βόμβα» στις συντάξεις βάζει ο ΑΦΜ στις πολυκατοικίες καθώς διαχειριστές που έλαβαν ΑΦΜ για την πολυκατοικία τους διαπιστώνουν τώρα ότι δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη αφού «κόβονται» αυτόματα από τον ΕΦΚΑ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μηχανικού από την Κέρκυρα ο οποίος ενώ κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη και ζήτησε τη διαγραφή του από το ταμείο ασφάλισης ΤΣΜΕΔΕ – ΕΦΚΑ η αίτησή του απορρίφθηκε γιατί ο ΕΦΚΑ «βλέπει» στην ΑΑΔΕ ότι είναι ενεργός επαγγελματίας.

Η μοναδική «δραστηριότητα» που έχει ο συγκεκριμένος μηχανικός είναι ότι είναι διαχειριστής στην πολυκατοικία του με «φορολογική ταυτότητα». Μάλιστα, ο ΕΦΚΑ τού χρεώνει και ασφαλιστικές εισφορές.

Ο μηχανικός, με τον οποίο επικοινώνησαν «ΤΑ ΝΕΑ», είναι σε απόγνωση καθώς το Ταμείο του δεν προχωρά σε διαγραφή ασφάλισης και έτσι συνεχίζει να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει να εργάζεται τους τελευταίους έξι μήνες. Και όλα αυτά επειδή είναι διαχειριστής στην πολυκατοικία όπου διαμένει και για την οποία ο ίδιος φρόντισε να εκδοθεί ΑΦΜ για τεχνικούς λόγους, όπως πληρωμή δαπανών πολυκατοικίας, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ».

«Βρίσκομαι σε διαδικασία συνταξιοδότησης ως μηχανικός (έχω καταθέσει πλήρη φάκελο)  και στην προσπάθεια να διαγραφώ από το ΤΣΜΕΔΕ – ΕΦΚΑ (διαγραφή ασφάλισης) επιστρέφεται η σήμανση από την πλατφόρμα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» και δεν προχωρά η διαγραφή», επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο μηχανικός.

Οπως μας εξηγεί, ο ΑΦΜ της πολυκατοικίας έχει διασυνδεθεί για φορολογικούς λόγους με τον προσωπικό του ΑΦΜ και με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 68321101, ο οποίος είναι ο ίδιος με αυτόν που ισχύει για τις εταιρείες διαχείρισης κτιρίων πολυκατοικιών. Για τον λόγο αυτό εμφανίζεται στα ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΦΚΑ ως ενεργός επαγγελματίας.

«Το πρόβλημα είναι σοβαρό», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, «γιατί οδηγεί σε πραγματική ομηρεία τους ενδιαφερομένους και αποτελεί αντικίνητρο για την ανάληψη διαχειριστικών καθηκόντων».

Οπως σημειώνει, το πρόβλημα δημιουργείται «από το ότι σήμερα αφενός υπάρχει μόνον ένας επαγγελματικός ΚΑΔ των επιχειρήσεων διαχείρισης πολυκατοικιών με τίτλο «68321101 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ», ο οποίος αναγκαστικά πλην εσφαλμένα αποδίδεται και στους συνιδιοκτήτες – άμισθους διαχειριστές πολυκατοικιών, αφού δεν είναι επαγγελματίες που «προσφέρουν υπηρεσίες» επ΄ αμοιβή, και αφετέρου γιατί ο ΑΦΜ του συνιδιοκτήτη διαχειριστή «διασυνδέεται» φορολογικά με τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, χωρίς η συνιδιοκτησία να έχει αυτοτελή νομική προσωπικότητα, όπως π.χ. μια εταιρεία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα