matina pagoni
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Όλα όσα ανέφερε η κ. Ματίνα Παγώνη στον ΑΝΤ1

Το πρωί της Πέμπτης (4/8) μίλησε η κ. Παγώνη στο "Καλοκαίρι Μαζί" του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στα επιμένοντα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων, αλλά και στους θανάτους που έχουν καταγραφεί.

Σε αναφορά του παρουσιαστή ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεότερες ηλικίες (30-40) η κ. Παγώνη είπε πως αυτές είναι οι συνήθεις ηλικίες. Μάλιστα έκανε μνεία στο υψηλό ποσοστό κρουσμάτων στα νησιά, τα οποία και βρίσκονται στο ζενίθ της επισκεψιμότητάς τους αυτή την περίοδο. 

"Αυτή βέβαια την εβδομάδα, συγκριτικά με την προηγούμενη, γιατί κάθε βδομάδα κάνουμε συγκρίσεις όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, είναι μείον 11% λιγότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πάρα πολλά."

Τα νησιά αποτελούν βασικό στοιχείο για την ανάδειξη της πραγματικής μεταδοτικότητας που υπάρχει και τονίζει ότι είναι χρήσιμο οι πολίτες πριν και μετά το ταξίδι τους να διενεργούν τεστ, ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση και να μπορούν να προστατευθούν, αλλά και να προστατεύσουν.

Υπενθύμισε επίσης ότι η νέα παραλλαγή παρότι πολύ μεταδοτική, δεν είναι τόσο θανατηφόρα. 

"Οι θάνατοι που είχαμε αυτές τις μέρες είναι πάνω από 50 την ημέρα, περίπου, είναι πάρα πολύ μεγάλος αριθμός, αλλά δικαιολογείται με τον αριθμό των κρουσμάτων που είχαμε τις προηγούμενες μέρες και με την ηλικία, τον μέσο όρο, που ήταν πάνω από 70, με πολλά υποκείμενα νοσήματα."

Αναγκαία κρίνει την θωράκιση των πολιτών για την καλύτερη προστασία το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Μπέρδεμα προκαλεί, τέλος, και ο τρόπος που κατηγοριοποιούνται οι θάνατοι, καθώς έκαστος ασθενής που μπαίνει στο νοσοκομείο για οποιαδήποτε άλλη παθολογική αιτία (π.χ. καρδιολογικό πρόβλημα κ.α.), όταν νοσεί από κορονοϊό, ως αιτία θανάτου καταγράφεται ο ιός και όχι το υποκείμενο νόσημα, κάτι που θεωρεί λάθος και κρίνει ότι πρέπει να αλλάξει. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα