matina pagoni
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Όλα όσα ανέφερε η κ. Ματίνα Παγώνη στον ΑΝΤ1

Το πρωί της Πέμπτης (4/8) μίλησε η κ. Παγώνη στο "Καλοκαίρι Μαζί" του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στα επιμένοντα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων, αλλά και στους θανάτους που έχουν καταγραφεί.

Σε αναφορά του παρουσιαστή ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεότερες ηλικίες (30-40) η κ. Παγώνη είπε πως αυτές είναι οι συνήθεις ηλικίες. Μάλιστα έκανε μνεία στο υψηλό ποσοστό κρουσμάτων στα νησιά, τα οποία και βρίσκονται στο ζενίθ της επισκεψιμότητάς τους αυτή την περίοδο. 

"Αυτή βέβαια την εβδομάδα, συγκριτικά με την προηγούμενη, γιατί κάθε βδομάδα κάνουμε συγκρίσεις όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, είναι μείον 11% λιγότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πάρα πολλά."

Τα νησιά αποτελούν βασικό στοιχείο για την ανάδειξη της πραγματικής μεταδοτικότητας που υπάρχει και τονίζει ότι είναι χρήσιμο οι πολίτες πριν και μετά το ταξίδι τους να διενεργούν τεστ, ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση και να μπορούν να προστατευθούν, αλλά και να προστατεύσουν.

Υπενθύμισε επίσης ότι η νέα παραλλαγή παρότι πολύ μεταδοτική, δεν είναι τόσο θανατηφόρα. 

"Οι θάνατοι που είχαμε αυτές τις μέρες είναι πάνω από 50 την ημέρα, περίπου, είναι πάρα πολύ μεγάλος αριθμός, αλλά δικαιολογείται με τον αριθμό των κρουσμάτων που είχαμε τις προηγούμενες μέρες και με την ηλικία, τον μέσο όρο, που ήταν πάνω από 70, με πολλά υποκείμενα νοσήματα."

Αναγκαία κρίνει την θωράκιση των πολιτών για την καλύτερη προστασία το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Μπέρδεμα προκαλεί, τέλος, και ο τρόπος που κατηγοριοποιούνται οι θάνατοι, καθώς έκαστος ασθενής που μπαίνει στο νοσοκομείο για οποιαδήποτε άλλη παθολογική αιτία (π.χ. καρδιολογικό πρόβλημα κ.α.), όταν νοσεί από κορονοϊό, ως αιτία θανάτου καταγράφεται ο ιός και όχι το υποκείμενο νόσημα, κάτι που θεωρεί λάθος και κρίνει ότι πρέπει να αλλάξει. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!