Φωτιά στον Έβρο: Εντολή για εκκένωση του χωριού Δαδιά - Λίγα μέτρα έξω από το χωριό η φωτιά
Οι φλόγες έχουν φτάσει στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού

Κυριακή 09:00 

Καθώς οι πυκνοί καπνοί έκαναν την ατμόσφαιρα της Δαδιάς αποπνικτική αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να καταφέρουν να απομακρύνουν με ασφάλεια τους κατοίκους του χωριού.

Κυριακή 07:00

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχε δημιουργηθεί έξω από το χωριό. Στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλη φωτιά έχουν ριχτεί 320 πυροσβέστες, 68 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρο.

Ήδη με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο αυτήν την ώρα επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η νύχτα και το ξημέρωμα της Κυριακής

Δύσκολη ήταν η μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς Έβρου όλη νύχτα, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς.

Οι φλόγες έχουν φτάσει στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού, με τις Αρχές να προχωρούν στην εκκένωση του οικισμού.

Στους κατοίκους του χωριού εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το «112» της Πολιτικής Προστασίας, όπου τους ζητούσε να μετακινηθούν προς τη Γιαννούλη Σουφλίου.

dadia2-1024x589.jpg

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Δαδιά εκκενώστε τώρα προς Γιαννούλη-Σουφλί. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: civilprotection.gr».

Στην περιοχή βρέθηκαν από νωρίς πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους που θα χρειαστούν βοήθεια, ενώ αρκετοί είχαν ήδη αποχωρήσει με τα οχήματά τους. 

Αντιπυρικές ζώνες και οχήματα της Πυροσβεστικής

Έξω από το χωριό υπάρχουν ήδη αντιπυρικές ζώνες από το Προγραμμα Antinero του ΥΠΕΝ οι οποίες έχουν διαπλατυνθεί και επισης έχουν παρατεταγμένα πυροσβεστικά στα όρια του χωριού.

Αποκαρδιωτικές εικόνες…

Ενεργά μέτωπα καίνε τις παρυφές βόρεια του προστατευόμενου δάσους, ουσιαστικά στα όρια του μεγάλου πυρήνα. Οι εικόνες μέσα από τον πνεύμονα πρασίνου που καταστρέφεται είναι αποκαρδιωτικές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι μπορούν για να σωθεί το δάσος, αλλά οι συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ δύσκολες.

Το ανατολικό μέτωπο έχει ελεγχθεί. Βόρεια, βορειοδυτικά και δυτικά υπάρχουν μικρές και διάσπαρτες ενεργές εστίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι νοτιοδυτικά όπου συνεχίζει να καίει ένα μέτωπο με μεγάλη έκταση. Εκεί εστιάζουν πλέον την κύρια προσπάθεια με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα