Πύρινος όλεθρος στη Λέσβο - Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκε οικισμός
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, προς Βρίσα κινείται η φωτιά - Κάηκαν δυο σπίτια και μια αγροικία, ζημιές σε επιχειρήσεις

Μεγάλη είναι η μάχη με τις φλόγες στην Δυτική Λέσβο που δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, με το χωριό των Βατερών να απειλείται, καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον οικισμό, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν καεί και άλλες κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές. Ένας πυροσβέστης ελαφρά τραυματίας.

Το μεσημέρι οι άνεμοι έπεσαν ελαφρώς και οι πυροσβέστες μπόρεσαν να ελέγχουν ελαφρώς τις φλόγες που καίνε εντός του χωριού, ωστόσο οι ριπές αλλάζουν συνεχώς φορά και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, κάτι που σημαίνει ότι η πύρινη λαίλαπα δεν μπορεί να ελεγχθεί.

lesbos_2.jpg

Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Ο εκπρόσωπος Τύπου,  επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε δήλωσε σχετικά:

Αναφορικά με την δασική πυρκαγιά στην Π.Ε Λέσβου στην περιοχή Καστρί, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι εκδηλώθηκε στις 10.04 σήμερα το πρωί κι επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στην Λέσβο.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε δύο μέτωπα και ενώ στην αρχή φαινόταν πως δεν θα απειλήσει κατοικημένες περιοχές, οι άνεμοι άλλαξαν, οι δύο εστίες ενώθηκαν και άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το χωριό.

Ο δήμαρχος, Ταξιάχης Βέρρος, έδωσε προφορική εντολή εκκένωσης του τουριστικού χωριού Βατερά, ενώ λίγη ώρα αργότερα εστάλη και μήνυμα από το 112. Να σημειωθεί ότι στο χωριό, εκτός από τουριστικές επιχειρήσεις, κατοικούν και αρκετοί σεισμόπληκτοί της Βρίσας, που χτυπήθηκε σκληρά από τον Εγκέλαδο πριν από πεντέμισι χρόνια.

lesbos_1.jpg

Αγωνία για τη Βρίσα

Μεγάλη προσπάθεια, μάλιστα, γίνεται για να μην κατευθυνθεί το πύρινο μέτωπο προς τη Βρίσα, καθώς εάν περάσει από εκεί θα υπάρξει σοβαρότατος κίνδυνος για εξάπλωσή της σε όλο το πυκνό δάσος.

Πάντως, τόσο οι κάτοικοι όσο και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες για καθυστερημένη συνδρομή από εναέρια μέσα, γεγονός που επέτρεψε στη φωτιά να ενισχυθεί και να μπει μέσα στο χωριό καίγοντας σπίτια και απειλώντας περιουσίες.

Εικόνες και βίντεο από τις ιστοσελίδες stonisi.gr και kalloninews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Μετατάξεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Β/θμιας Εκπαίδευσης σε συμμόρφωση δικαστικών αποφάσεων
Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης επί των αιτήσεων ακύρωσης που άσκησαν οι εκπαιδευτικοί
Μετατάξεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Β/θμιας Εκπαίδευσης σε συμμόρφωση δικαστικών αποφάσεων
εξετάσεις 9.jpg
Προαγωγικές - απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου: Πώς θα γίνει η κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων - Εγκύκλιος
Την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ο/η Διευθυντής/-ντρια και ο/η οικείος/-α ή οι οικείοι/-ες διδάσκοντες/-ουσες, κληρώνουν άπαξ από την...
Προαγωγικές - απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου: Πώς θα γίνει η κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων - Εγκύκλιος