Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώνεται ο οικισμός Βατερά- Καίγονται σπίτια
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής- Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα 4 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα

Από τις 10 το πρωί μαίνεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Λέσβο μεταξύ της πολυσύχναστης παραλίας των Βατερών και το Πολιχνίτο. Η φωτιά είναι κοντά σε δάσος. 

Μήνυμα προληπτική εκκένωσης από Βατερά προς Πολιχνίτο έστειλε το 112. Η προληπτική εκκένωση του πολυσύχναστοι τουριστικού προορισμού των Βατερών αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Η φωτιά είναι δίπλα στα σπίτια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο περιφερειακός σύμβουλος Βερρής Παντελέων, ωστόσο κάτοικος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι τα πρώτα σπίτια και ένα beach bar ήδη καίγονται. «Η φωτιά έχει φτάσει σχεδόν στην θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η φωτιά αυτή τη στιγμή μαίνεται σε δάσος πάνω από την παραλία των Βατερών και κατεβαίνει προς την παραλία, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φωτιά» ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου Ανδρέας Αξής. 

Όπως είπε, τέσσερα με πέντε λεωφορεία βρίσκονται στο σημείο για να μεταφέρουν τον κόσμο από τα Βατερά προς Πολυχνίτο στο πλαίσιο της εντολής εκκένωσης.  

Πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές, επιχειρούν στην περιοχή, ενώ η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τις Αρχές της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρα τμήματα 4 αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.  

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα