Έβρος - Ξημερώματα Σαββάτου: Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει το δάσος της Δαδιάς-Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αλεξανδρούπολη
Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη εξαιτίας την μεγάλης πυρκαγιάς. Σε χειρότερη φυσικά κατάσταση βρίσκονται όλοι οι οικισμοί του δήμου Σουφλίου

Ολονύχτιο αγώνα προκειμένου να επαναφέρουν την περίμετρο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δαδιά Έβρου έδωσαν όλο το βράδυ τα πεζοπόρα τμήματα και οι άνδρες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής που έχουν ήδη λάβει θέσεις στο βόρειο, βορειοδυτικό και δυτικό τμήμα του πύρινου μετώπου, το οποίο μαίνεται προς παρθένες δασικές εκτάσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα αρχικά με δύο αεροσκάφη Πετζετέλ, δύο Air Tractor, ένα ελικόπτερο Mi8 και δύο Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού. Θα ακολουθήσουν τρία ελικόπτερα Erickson, δύο Καναντέρ και ένα ΑΒ214.Τα εναέρια θα συμπληρωθούν με ένα Erickson και ένα ΑΒ214 με ΕΜΟΔΕ από Ελευσίνα.

Οι συνθήκες είναι δυσμενείς λόγω του μεγάλου όγκου καύσιμης ύλης, των απότομων εναλλαγών του ανέμου, της μεγάλης δυσκολίας προσέγγισης και της παρατεταμένης ξηρασίας.

«Γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σωθεί ένα από τα πιο ευαίσθητα οικολογικά εθνικά πάρκα της Μεσογείου» τόνισε, κατά την έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αλεξανδρούπολη – Οδηγίες προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη εξαιτίας την μεγάλης πυρκαγιάς. Σε χειρότερη φυσικά κατάσταση βρίσκονται όλοι οι οικισμοί του δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η έκθεση στον καπνό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και επιδείνωση τυχόν αναπνευστικών και καρδιολογικών νοσημάτων.

Άτομα με χρόνια αναπνευστικά, καρδιολογικά ή άλλα νοσήματα, έγκυες, ηλικιωμένοι και παιδιά βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο από τις επιπτώσεις του καπνού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ουλα
Πώς η υγεία του στόματος επηρεάζει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο
Η ουλίτιδα δεν αφορά μόνο τη στοματική κοιλότητα, αλλά φαίνεται πως συνδέεται άμεσα με σοβαρά προβλήματα υγείας, με τις καρδιαγγειακές παθήσεις να...
Πώς η υγεία του στόματος επηρεάζει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο
νικος τεμπονερας
Νίκος Τεμπονέρας 26 χρόνια μετά τη δολοφονία του: Ο καθηγητής που συνεχίζει να διδάσκει!
Νίκος Τεμπονέρας: Ο Δάσκαλος που «υπερασπίστηκε το παιδί για να υπάρχει ελπίδα» - Το ματωμένο χρονικό
Νίκος Τεμπονέρας 26 χρόνια μετά τη δολοφονία του: Ο καθηγητής που συνεχίζει να διδάσκει!