«Τουρισμός για Όλους»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ
Πότε και σε ποιους θα δοθεί η άυλη ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Τους νέους άξονες του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού και πρόκειται να «τρέξει» εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου, παρουσίασε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους στο Mega, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «Στο σύνολό της η κυβέρνηση θα δώσει φέτος 70 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα τουρισμού. 30 εκατ. θα έρθουν για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα φτάσουν τις 300.000 οι δικαιούχοι. Είναι ένα πρόγραμμα ενός ψηφιακού free pass 150 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για καταλύματα αυτό το ποσό όποτε θελήσουν σε αυτό το διάστημα».

Όπως είπε ο Υπουργός Τουρισμού, το πρόγραμμα αυτό θα «τρέξει» παράλληλα με τα υπόλοιπα δύο προγράμματα: το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού» της ΔΥΠΑ -συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ- και το ψηφιακό πάσο που έχει προβλεφθεί ειδικά για όλους όσοι επιλέξουν να κάνουν φέτος διακοπές στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, ύψους έως 150 ευρώ και έως 300 ευρώ αντίστοιχα, για κάθε δικαιούχο. «Συνολικά, η ελληνική Κυβέρνηση δίνει φέτος και για τα τρία αυτά προγράμματα -“Τουρισμός για Όλους”, “Κοινωνικός Τουρισμός”, ειδικό ψηφιακό πάσο για βόρεια Εύβοια και Σάμο- 70 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τρία προγράμματα που στηρίζουν τους Έλληνες που δεν μπορούν ή δεν έχουν, για τρία προγράμματα που στηρίζουν τους Έλληνες που δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

«Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Οι διαδικασίες είναι αυτόματες και μη γραφειοκρατικές. Και για τους ωφελούμενους και για τους επαγγελματίες. Το ποσό μπορούν να το ξοδέψουν οι δικαιούχοι και για την ακτοπλοΐα, και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, στη Βόρεια Εύβοια το πάσο είναι 150 ευρώ και στη Σάμο 300 ευρώ, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ό,τι υπηρεσίες τουριστικές επιθυμούν οι δικαιούχοι», πρόσθεσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητες επί χουντας
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
Η παρούσα διπλωματική εργασία προσεγγίζει την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) στη χώρα μας αξιοποιώντας το σχολικό αρχείο. Ειδικότερα επιχειρεί να...
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
συνελευση φοιτητεσ
ΑΕΙ: Τι προτείνουν πανεπιστημιακοί για τους φοιτητές - Και «έξυπνη κάρτα» για σίτιση-στέγαση
Ζητούν και προκήρυξη θέσεων μονίμων στελεχών στα Κέντρα Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
ΑΕΙ: Τι προτείνουν πανεπιστημιακοί για τους φοιτητές - Και «έξυπνη κάρτα» για σίτιση-στέγαση