tourismos
Emmanouil Papadopoulos/SOOC
Η Ελλάδα ο πιο ακριβός προορισμός στη Μεσόγειο, η Τουρκία ο πιο φτηνός, σύμφωνα με την Handelsblatt - «79 ευρώ η μερίδα καλαμαράκια στη Μύκονο»

Ένα γνωστό περιστατικό αισχροκέρδειας στην τουριστική Μύκονο φτάνει για να καταταγεί η Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με άρθρο της Handelsblatt, ανάμεσα στους ακριβότερους τουριστικούς προορισμούς, ενώ αντίθετα η Τουρκία ανακηρύσσεται ως η πιο φτηνή τουριστική χώρα, όπου μπορεί κανείς να βρει ευκαιρίες, αλλά πρέπει να προσέξει και κάποιες παγίδες.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι η αξιολόγηση έγινε από την τουριστική εταιρεία συμβούλων Mabrian για λογαριασμό της Handelsblatt. Στην αξιολόγηση αναφέρεται ότι μια διανυκτέρευση στην Τουρκία την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και την πρώτη του Αυγούστου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων κοστίζει 100 ευρώ. Ας ξεκινήσουμε όμως με την Ελλάδα. 

"Το brand name Ελλάδα προσελκύει"

"Η Ελλάδα είναι το νέο ανατέλλον αστέρι ανάμεσα στους προορισμούς για διακοπές μετά την πανδημία" επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος. "Αλλά εάν δεν προσέξει κανείς στη Μύκονο, θα τον ξεσκίσουν αλύπητα: 79 ευρώ η μερίδα καλαμάρια στα κάρβουνα, 15 ευρώ ο εσπρέσο. Στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί ταξιδιώτες εκτονώνουν την οργή τους για τις υπέρογκες τιμές στο πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας. Μέχρι στιγμή ωστόσο οι υπερβολές δεν έχουν αμβλύνει αισθητά την επιθυμία για ταξίδια. Το brand name Ελλάδα προσελκύει". Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ, "η Ελλάδα επωφελείται από την καλή διαχείριση της πανδημίας, την γεωγραφική ποικιλομορφία των τοπίων της και την τάση για ατομικές διακοπές".  Σε ότι αφορά στην Τουρκία όλα τα είδη γίνονται ακριβότερα λόγω του πληθωρισμού ρεκόρ, όπως επισημαίνει ο Γερμανός αρθρογράφος, κάτι όμως που αντισταθμίζεται εν μέρει από την πτώση της τουρκικής λίρας για τους ξένους παραθεριστές.

"Οι διακοπές στην Τουρκία είναι σχετικά φθηνές, επειδή το πρόσθετο κόστος στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι ακόμα χαμηλό" σημειώνει η εφημερίδα. „Επιπλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να σημαίνει ότι φέτος θα έρθουν σημαντικά λιγότεροι τουρίστες στη χώρα τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία all-inclusive στην περιοχή της Αττάλειας ειδικότερα, αντιμετωπίζουν την πρόκληση να δώσουν τα δωμάτιά τους σε παραθεριστές από άλλες χώρες σε χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, οι τουρίστες θα πρέπει να ξέρουν ότι ο πληθωρισμός κάνει άλλες υπηρεσίες πιο ακριβές. Εάν πάρει κάποιος ταξί από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, πληρώνει σημαντικά περισσότερα σε ευρώ από πριν. Το ίδιο ισχύει για τις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων και καυσίμων καθώς και για εκδρομές με λεωφορείο και πλοίο".

Πληροφορίες από Deutsche Welle

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaksiouxos-diakopes.jpg
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ–πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς, ύψους 1 ευρώ, για τη...
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων