ploio mykonos
INTIME/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΑΒΛΗΣ
Δωμάτια χωρίς air codition με μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε

Απάντηση στην κουβέντα που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για τον τουρισμό και τις κενές θέσεις εργασίας για τις οποίες παραπονιούνται οι τουριστικοί όμιλοι υπονοώντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να πάνε να δουλέψουν δίνει καταγγελία εργαζόμενης που περιγράφει τις συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκε να δουλέψει κατά τη διάρκεια σεζόν τη Μύκονο

Η νεαρή κοπέλα μιλώντας στο Open περιγράφει τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαμονής με τις οποίες έπρεπε να προσαρμοστεί και οι εικόνες μας θυμίζουν συνθήκες γαλέρας.

Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες που ισχύουν για τους εποχικούς εργαζόμενους στους τουριστικούς προορισμούς. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «εργασιακό μεσαίωνα» τη στιγμή που οι επιχειρήσεις λένε ότι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό.

Η γλαφυρή περιγραφή που εξοργίζει

Περιγράφοντας γλαφυρά την εμπειρία της η νεαρή εργαζόμενη είπε: «Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου. Τα δωμάτια ήταν πάρα πολύ μικρά, με 2-3 άτομα να μένουν μέσα, με πολλή υγρασία, με πολλή μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε. Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου. Μπορεί το δωμάτιο να μην είχε air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Αναγκάστηκα να αγοράσω αφυγραντήρα στη μέση της σεζόν». 

Στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά: «Άλλο θέμα είναι η διατροφή. Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απέξω».

Τα... παράπονα

Στον αντίποδα τις προηγούμενες ημέρες με ανάρτησή του στο twitter ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ανέφερε: «Πράγματι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσφοράς εργασίας με αμοιβές σημαντικά πάνω από τις κλαδικές συμβάσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον επισιτισμό (κουζίνα & service) με ακάλυπτες πάνω από 50.000 θέσεις. Απαιτούνται λύσεις τώρα, ο ποιοτικός τουρισμός μας κινδυνεύει!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα