parga_apo_psila
Ένας μίνι οδηγός για την Πάργα όπου φέτος τραβάει τα βλέμματα του εγχώριου τουρισμού ήδη από τον Ιούνιο. Δείτε τις πιο όμορφες παραλίες, την πιο όμορφη διαμονή και φαγητό καθώς και που θα πιείτε τα πιο όμορφα coctails

Το "στεργιανό νησί" της Ηπείρου φέτος θα έχει την τιμητική της καθώς όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία ολοένα και περισσότερο ο εγχώριος τουρισμός την τοποθετεί μέσα στις πρώτες του επιλογές για τις φετινές διακοπές ήδη από τον Ιούνιο!

Η πριγκίπισσα του Ιονίου με τα εκπληκτικά τοπία και τις ειδυλλιακές παραλίες αποτελεί τον πλέον ελκυστικό προορισμό για τους Έλληνες οι οποίοι και αναμένεται να φτάσουν στα ύψη τα ποσοστά πληρότητας την περιοχή τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και έως τις Αρχές Σεπτέμβρη.

Η Πάργα του Άλκη Αλκαίου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην αγκαλιά ενός καταπράσινου γραφικού κολπίσκου.

Στην άκρη του λιμανιού της βρίσκεται το παλιό βενετσιάνικο κάστρο το οποίο και αποτελεί το κόσμημα της πόλης. Είναι μόνο αυτό όμως; Κοιτάζοντας δίπλα σε αυτό, τα πολύχρωμα διώροφα και τριώροφα σπίτια του οικισμού με ιδιαίτερη επτανησιακή αρχιτεκτονική μπορεί να σε μαγέψουν

Οι δαντελωτές παραλίες και πρασινογάλαζα νερά που θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς "κλέβουν" την καρδιά των επισκεπτών οι οποίοι συνήθως γίνονται "μόνιμοι" επισκέπτες της Πάργας.

Από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

Μια από τις δημοφιλείς παραλίες της Πάργας είναι η παραλία του Κριονερίου η οποία βρίσκεται μέσα στον οικισμό και «βλέπει» το Νησάκι της Παναγίας με την βραχονησίδα Σκορδά να στέκεται στο κέντρο της. 

Οι επισκέπτες μετά το μπάνιο τους στην παραλία μπορούν να κάνουν βόλτα στο λιμάνι με θέα την πίσω πλευρά του κάστρου, αλλά και τα σπίτια της περιοχής της, που ονομάζεται Τουρκοπάζαρο.

Όσοι επισκεφτούν την Πάργα θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα και απαράμιλλης ομορφιάς νερά των παραλιών "Βάλτος", "Σαρακήνικο" και "Λύχνος"

Πηγή Φωτογραφίας: welove2travel

 

baltos_parga

Πάλι η παραλία "Βάλτος"

parga_poli

H Πάργα το βράδυ

parga_apo_psila

Παξοί, Αντίπαξοι και Αχέροντας σε απόσταση αναπνοής

Για όσους θελήσουν να κάνουν και κοντινές εκδρομές, η Πάργα βρίσκεται σε σημείο που περιτριγυρίζεται από αρχαιολογικούς χώρους (όπως το Νεκρομαντείο, το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης κ.α.) καθώς και το γνωστό ποτάμι του Αχέροντα.

Επιπλέον από την Πάργα σε λιγότερο από 2 ώρες με το καραβάκι μπορείτε να ρίξετε μία βουτιά στους Παξούς και στους Αντίπαξους!

piges_acheronta

Που να μείνετε;

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον "Κήπο της Δήμητρας" (Dimitra's Garden Holiday apartments) που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού

Από μικρά παιδιά θυμόμαστε την γιαγιά μας, ως την δική μας θεά, να προσφέρει τα ξεχωριστά φαγητά και γλυκά της στον δροσερό κήπο τα καλοκαίρια.

Όπως αναγράφει η ιστοσελίδα στον "Κήπο της Δήμητρας" θα δει κανείς την ομορφιά και την γαλήνη των παιδικών μας χρόνων αλλά θα δει ακόμα και τώρα, στη σκιά δέντρων, την γιαγιά Δήμητρα στο ίδιο έργο, ακούραστη και αγέρωχη.

Η εμπειρία της διαμονής μας ήταν εξαιρετική. Μεγάλο μάλιστα ρόλο για να το διαλέξουμε την πρώτη φορά ήταν πώς ο Κήπος της Δήμητρας είναι "pet friendly" και έτσι μπορέσαμε να πάρουμε το μικρό μας σκύλο μαζί ! Το κόστος μπορούμε να πούμε πως ήταν μια χαρά δεδομένης της εποχής!

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 6951400880
Email: [email protected] 
Ιστοσελίδα: (https://www.dimitras-garden.com)

Πηγή Φωτογραφίας: www.dimitras-garden.com/
Πηγή Φωτογραφίας: www.dimitras-garden.com/
Πηγή Φωτογραφίας: www.dimitras-garden.com/

Μοναδικά κοκτέιλ στο Kamini Cocktail Bar

Από κλασσικά ποτά έως μοναδικές δημιουργίες, το Kamini Cocktail Bar είναι μια μοναδική εμπειρία την οποία μπορείτε να γευτείτε στο λιμάνι της πόλης. 

Το Kamini Cocktail Bar με τα εκπληκτικής ποιότητας cocktail θα το βρείτε στο λιμάνι ενώ μπορείτε να δείτε τις μοναδικές του δημιουργίες εδώ

Φάτε στου "Αρκούδα"

Τις καλύτερες γεύσεις στον οικισμό τις δοκιμάσαμε στην ταβέρνα "Αρκούδας" η οποία βρίσκεται στο λιμάνι. Οι γαρίδες και γενικότερα όλα τα θαλασσινά ήταν θεσπέσια και πάνω απ' όλα τα χαμόγελα των ανθρώπων του μαγαζιού δημιουργούν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα με θέα τη θάλασσα και το νησάκι της Πάργας

Δείτε εδώ περισσότερα για την ταβέρνα του Αρκούδα

Pigo - Street Yourself: Το πιο απολαυστικό Burger σε όλη την Ήπειρο

Το εξαιρετικά μοντέρνο PIGO - Streat Yourelf βρίσκεται στην καρδιά της Πάργας και όλα σε αυτό είναι ωραία. Όχι μόνο τα απίθανα burger αλλά το concept και όλο το μαγαζί βγάζει κάτι το επαγγελματικό και πολύ όμορφο

Φάγαμε, μας άρεσε πολύ, και όλη η ατμόσφαιρα και το μέρος ήταν ξεχωριστό

Τηλ Επικοινωνίας: 2684032328

pigo_street_yourself

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-1024x585.jpg
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
Πανελλαδικές: Μέχρι πότε οι εξετάσεις και τα παρελκόμενά τους θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Γιατί ψάχνουμε τις...
Πανελλαδικές εξετάσεις για μικρούς Αϊνστάιν, παπαγάλους και εμπόρους! Και το σχολείο;
εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»