Πάρος
Σε κινηματογραφικό πλατό μετατράπηκε ένα δημοφιλές νησί των Κυκλάδων

Σε κινηματογραφικό πλατό έχει μετατραπεί η Ελλάδα καθώς προσελκύει σειρές, tv shows, ταινίες και διαφήμιση από όλο τον κόσμο.  Εκτός από τα δημοφιλή, σε γυρίσματα, νησιά όπως τα Κέρκυρα, Κρήτη,  Ρόδο, Μύκονο, οι κάμερες ξεκίνησαν να «προσγειώνονται» και στο νησί της Πάρου.

paros.jpg

Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι μέσα στο Μάιο, πέρα από το γερμανικό reality show «Are You The One?», το οποίο γυρίζεται για 3η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν και γυρίσματα μεγάλων εταιριών προκειμένου να υλοποιήσουν τις καμπάνιες επικοινωνίας τους.

paros-4.jpg

Η παραγωγός της εταιρίας παραγωγής Central Athens, Πωλίνα Κασκανιώτη δηλώνει ότι «η επιλογή και καθιέρωση μίας περιοχής ως φόντο κινηματογραφικής παραγωγής ανοίγει το δρόμο σε μία οικονομικά ανθηρή βιομηχανία. Οι δυσκολίες βέβαια ειδικά στα νησιά είναι αρκετές.  Η Πάρος όμως, τόλμησε και υποστήριξε αυτό το διαφορετικό είδος τουρισμού που λέγεται "Film Tourism". Σήμερα είμαι σίγουρη ότι μπορεί να υποδεχτεί μεγάλες παραγωγές και να σταθεί ισότιμα απέναντι στις περιοχές που υποδέχτηκαν τα My Big Fat Greek Wedding , Les Cyclades, Τhe Enforcer και Αναλώσιμοι 4 για την Μillenium, το GO (συνέχεια του Knives Out) για το Netflix, την τρίτη σεζόν του Jack Ryan για την Amazon, τη δεύτερη σεζόν του Tehran, της Apple και πολλά ακόμη.

paros_paralies.jpg

Ο κινηματογραφικός τουρισμός αποδεικνύεται ότι έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο διαρκεί το "γύρισμα" αλλά και μακροπρόθεσμα ανάλογα με την έκθεση που έχει η κάθε παραγωγή στα μέσα και σίγουρα αποτελεί μια από τις καλύτερες ενισχύσεις ενός τόπου εφόσον μεγαλώνει τη σεζόν του».

paros_paralies_8.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Τσουκαλάς
Τσουκαλάς σε Μητσοτάκη: Για ποιον λόγο δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων;
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Αγνόησε τα εργατικά δυστυχήματα και το παράνομο υπόγειο της Βιολάντα»
Τσουκαλάς σε Μητσοτάκη: Για ποιον λόγο δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων;
συνταξιουχοι εκπαιδευτικοι
Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2026: Αυτοί είναι οι λόγοι που μπλοκάρουν την παραίτησή σας
Πλήρης σύνταξη 2026: Ποιοι εκπαιδευτικοί φεύγουν τώρα και ποιοι αργότερα
Συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2026: Αυτοί είναι οι λόγοι που μπλοκάρουν την παραίτησή σας