Thumbnail
Να σταματήσει η στοχοποίηση δημοσιογράφων από τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, ζητά η ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απαιτεί να σταματήσουν οι επιθέσεις σε δημοσιογράφους από τον συνήγορο του κατηγορουμένου Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης.

Όπως τονίζει η Ένωση, «οι χαρακτηρισμοί εις βάρος των συναδέλφων, Ναταλί Χατζηαντωνίου, Μαρίας Λουκά και Μαρίας Κεφαλά είναι απαράδεκτοι και μας βρίσκουν αποφασισμένους να υπερασπιστούμε την επαγγελματική υπόσταση και ακεραιότητα, όχι μόνο των συγκεκριμένων, αλλά του συνόλου των συναδέλφων που βρίσκονται αντιμέτωποι με παρόμοια ανοίκεια στοχοποίηση. Το καθήκον της υπεράσπισης είναι σεβαστό, εξίσου σεβαστό αλλά και συνταγματικά κατοχυρωμένο, είναι και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν την κοινή γνώμη ελεύθερα και ανεπηρέαστα και σε κάθε περίπτωση όχι υπό το καθεστώς κάθε είδους απειλών».

«Ουδείς πρέπει να ξεχνάει άλλωστε ότι, στο τέλος, είναι η δικαιοσύνη που θα πει την τελευταία λέξη στην πολύκροτη αυτή υπόθεση και θα πρέπει να αφεθεί ανεπηρέαστη από κάθε είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mprokolo
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
Αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καλύτερη πέψη – γιατί αξίζει να το βάλετε στο πιάτο σας
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του