kougias
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο – Τι αναφέρει στην καταγγελία του το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Η Εισαγγελέας Ρατσιστικής Βίας σχημάτισε αυτεπάγγελτα δικογραφία κατά του Αλέξη Κούγια με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η οργάνωση επισήμανε, στις 28 Φεβρουαρίου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την καταγγελία του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) για «κατ’ εξακολούθηση θελημένο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο του Αλέξη Κούγια». «Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε, προσβάλλουν κατάφωρα τόσο τη προσωπικότητα του τρανς προσώπου που απευθύνθηκαν, όσο και γενικότερα την κοινότητα των τρανς και φυλοδιαφορετικών προσώπων στο σύνολό της,” επισυνάπτεται [μαζί με το συνημμένο video] για τις ενέργειές σας» σημείωσε το Παρατηρητήριο στην ανακοίνωσή του προς την Εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι χθες το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ζήτησε με ανοιχτή επιστολή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τον πειθαρχικό έλεγχο του γνωστού ποινικολόγου για τις «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου δηλώσεις» στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών.

Το Σωματείο παρέθεσε αναλυτικά δηλώσεις του δικηγόρου με τρανσφοβικό και ομοφοβικό περιεχόμενο και κακοποιητικό λόγο με στόχο διεμφυλική μάρτυρα κατηγορίας, την οποία αποκάλεσε μεταξύ άλλων «μαντράχαλο» και «καρικατούρα» σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Το Παρατηρητήριο θυμίζει πως για ανάλογες προηγούμενες δηλώσεις του κ. Κούγια μετά από μηνυτήρια αναφορά για ομοερωτοφοβική ρητορική μίσους είχε σχηματιστεί άλλη δικογραφία από την Εισαγγελέα Ρατσιστικής Βίας στις 27 Μαΐου 2021, που μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα για μελέτη και επεξεργασία, από τις 28 Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio_diadromos_madata_434572448.jpg
Συναγερμός: Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται σε νοσοκομεία Ελλάδας και Ευρώπης
Συναγερμός στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές αρχές - Επικίνδυνος μύκητας Candida Auris: Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση σε κρούσματα στην Ε.Ε.
Συναγερμός: Επικίνδυνος μύκητας εξαπλώνεται σε νοσοκομεία Ελλάδας και Ευρώπης
dypa
ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στις ΕΠΑΣ Μαθητείας
Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους, καλύπτοντας ανάγκες πλήρους ή μειωμένου ωραρίου
ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στις ΕΠΑΣ Μαθητείας
ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Τα σχολεία δεν κλείνουν μόνο λόγω δημογραφικού – Είναι η κυβερνητική πολιτική»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για τις συγχωνεύσεις σχολείων...
Φάμελλος: «Τα σχολεία δεν κλείνουν μόνο λόγω δημογραφικού – Είναι η κυβερνητική πολιτική»