Στο νοσοκομείο δύο αδερφάκια 3 και 6 ετών - Διαβιούσαν σε ακατάλληλο περιβάλλον
Tα παιδιά που κατάγονται από χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ζούσαν χωριστά λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων στην οικογένεια.

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στην παιδιατρική κλινική, μεταφέρθηκαν με Εισαγγελική παραγγελία δυο αδέλφια, αγόρια, 6 και 3 ετών, αφού μετά από έλεγχο των υγειονομικών υπηρεσιών κρίθηκε ακατάλληλο το περιβάλλον που διαβιούσαν.

Tα παιδιά που κατάγονται από χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ζούσαν χωριστά λόγω οικονομικών και άλλων προβλημάτων στην οικογένεια. Το εξάχρονο αγόρι είχε αναλάβει ο παππούς ο οποίος ζει σε άλλο χωριό, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το παιδί φέτος δεν πήγε στο σχολείο.

Το μικρότερο αγόρι, τριών ετών, ζει με τον πατέρα του, ωστόσο κρίθηκαν ακατάλληλες οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωναν με αποτέλεσμα ο Εισαγγελέας να αφαιρέσει την επιμέλεια από τους γονείς των δυο ανηλίκων και να ζητήσει την μεταφορά των παιδιών σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας για όσο αυτό κριθεί απαραίτητο, ενώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ιατρικές εξετάσεις όπως προβλέπει η διαδικασία.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία εργάζεται η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, προκειμένου τα δυο αδέλφια να νιώσουν τη θαλπωρή που έχουν ανάγκη. Την προσπάθεια αυτή συνδράμει καθημερινά ο Ερυθρός Σταύρος, ενώ διακριτικά συμβάλει σε ό,τι χρειαστεί και η αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου. Τα δυο αγόρια είναι καλά στην υγεία τους και θα αναχωρήσουν για τη δομή φιλοξενίας, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα