«Τουρισμός για Όλους»: Ψηφιακό voucher 150 ευρώ στους δικαιούχους- Η διαδικασία
Στα πρότυπα του “Freedom Pass” το νέο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών «Τουρισμός για Όλους»- Πώς θα δοθεί στους δικαιούχους το voucher

Ψηφίστηκε, η τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2025. Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους. Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του "Freedom Pass", προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή - χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις - απλή και αποτελεσματική, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Με τις ρυθμίσεις της παρούσας τροπολογίας καθορίζονται - μεταξύ άλλων - οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι όροι και ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος, ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες για τους δικαιούχους θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, με την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Νόμος 4933/2022 – ΦΕΚ τεύχος Α 99/20.05.2022

Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία (ΕΕ) 2019/2161 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2019 για την τροποποίηση της Οδηγίας 93/13/ ΕΟΚ του Συμβουλίου και των Οδηγιών 98/6/ΕΚ, 2005/29/ΕΚ και 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά στην καλύτερη επιβολή και τον εκσυγχρονισμό των κανόνων της Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών και άλλες διατάξεις

Άρθρο 45 Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

1. Το Υπουργείο Τουρισμού δύναται να εκπονεί, έως τις 31.12.2025, ετήσια προγράμματα για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, με τίτλο «Τουρισμός για όλους», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού καθορίζονται οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και κάθε ηλεκτρονική διαδικασία που σχετίζεται με την υλοποίηση του προγράμματος ο χρόνος υλοποίησης, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με τη χρηματοδότηση, διαχείριση, παρακολούθηση, ή άλλη συναφή ενέργεια για τη λειτουργία και την εκτέλεση των προγραμμάτων, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο τεχνικό ή λειτουργικό ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο, μέσα από το νέο ανανεωμένο πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους". Με το νέο πρόγραμμα, 30 εκατομμύρια ευρώ παρέχονται για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των τουριστικών επιχειρήσεων. Για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν επωμιστεί - ιδίως τα τελευταία δυόμισι χρόνια - τα μεγαλύτερα βάρη. Στα πρότυπα του "Freedom Pass", εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, βρισκόμαστε, ξανά, δίπλα στους πιο ευάλωτους και το αποδεικνύουμε καθημερινά».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε:

«Με τη ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, δημιουργούμε ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, επιλύοντας πολλά ζητήματα του παλαιότερου προγράμματος με μία διαδικασία πιο απλή, πιο αποτελεσματική και πλήρως ψηφιακή. Με το νέο πρόγραμμα, επιτυγχάνεται ουσιαστική στήριξη των συμπολιτών μας για τις διακοπές τους μέχρι το τέλος του έτους, με ένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης του εισοδήματος έναντι της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ ανάκαμψης εξωτερικού και εσωτερικού τουρισμού, στηρίζοντας προορισμούς που βασίζονται κατ' εξοχήν στους Έλληνες επισκέπτες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα