Ηπατίτιδα: Νέα στοιχεία για το 14 μηνών μωρό που νοσεί στο Ηράκλειο – Τι λένε οι γιατροί
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα το μωρό 14 μηνών νοσεί με ηπατίτιδα εδώ και ένα μήνα, ενώ τα Χριστούγεννα είχε νοσήσει από κορονοϊό

Εδώ και ένα μήνα νοσεί με ηπατίτιδα ένα μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο με τις εξετάσεις του να δείχνουν πως η κατάστασή του είναι σταθερή. Σύμφωνα με το cretapost, το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του με τους θεράποντες γιατρούς του να αναφέρουν πως η κλινική του εικόνα είναι σταθερή.

Οι γονείς του είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς ενώ πολύ συχνά υποβάλλεται σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η κατάσταση με τις τρανσαμινάσες.

Πώς το εντόπισαν οι γονείς

Το μικρό αγόρι στα τέλη του Μαρτίου εμφανίζει συμπτώματα ηπατίτιδας με τους γονείς του να το πηγαίνουν σε παιδίατρο για εξέταση.

Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας. Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας.

Η γιατρός μόλις διαπίστωσε πως είχε ένα περιστατικό παιδιού με ηπατίτιδα ήρθε σε επικοινωνία με ειδικούς επιστήμονες.

Εκείνοι συνέστησαν τη συνεχή παρακολούθηση του ενώ τόνισαν πως αν οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν το όριο 500 τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Παράλληλα, οι ειδικοί ανέφεραν πως ακόμα και εάν δεν πέσουν οι τρανσαμινάσες στο επόμενο δεκαήμερο το παιδί θα πρέπει να εξεταστεί και στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως το 14 μηνών αγόρι τα Χριστούγεννα είχε νοσήσει από κορονοϊό και εξετάζεται αν η νόσος της φλεγμονής του ήπατος που παρουσίασε σχετίζεται με τον κοροναϊό ή είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Εμβολιασμένο πλήρως το μωρό

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του μωρού ακολουθούν πιστά το εμβολιαστικό πρόγραμμα των παιδιών με αποτέλεσμα το αγοράκι να έχει κάνει όλα τα απαραίτητα – για την ηλικία του – εμβόλια.

Ως προς την ηπατίτιδα, έχει εμβολιαστεί για την Β’ ηπατίτιδα ωστόσο δεν έχει κάνει το εμβόλιο της ηπατίτιδας Α’ καθώς αυτό γίνεται σε παιδιά από δύο ετών και πάνω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα