Thumbnail
Την απαγόρευση κυκλοφορίας και πρόστιμο 300 ευρώ για οποίον κυκλοφορεί σε δασικά οικοσυστήματα, άλση, πάρκα και περιοχές ΝATURA κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς αναφέρει η τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Την απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων ή οχημάτων σε δασικά οικοσυστήματα, άλση, πάρκα και περιοχές ΝATURA κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, για το γιότινγκ, η ψήφιση του οποίου θα διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την τροπολογία η απόφαση απαγόρευσης για διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία στις συγκεκριμένες περιοχές, εκδίδεται από τον οικείο Περιφερειάρχη, ενώ για κάθε παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Σύσκεψη για την προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για την Αττική, ολοκληρώθηκε η σειρά συναντήσεων σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για συναντήσεις που σηματοδοτούν μια νέα αρχή στη συνεργασία των δύο υπηρεσιών, μετά από 24 χρόνια, για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και του Γενικού Γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνου Αραβώση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι αντίστοιχες συσκέψεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται σε τοπικό πλέον επίπεδο, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, επισημαίνοντας: «Δεν πετάμε στα σύννεφα, έρχεται δύσκολο καλοκαίρι. Θα έχουμε ενίσχυση των εναέριων μέσων μας, αλλά θεωρώ ότι αυτή η νέα συνέργεια Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας αποτελεί τη βασική μας πυξίδα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Η συνεργασία είναι το κλειδί. Γιατί τις πυρκαγιές τις σβήνουν οι Πυροσβέστες μας, σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες».

Από πλευρά του, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δύο είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπίσουμε τα επακόλουθα της κλιματικής κρίσης και βεβαίως, τις δασικές πυρκαγιές. Το ένα είναι η πρόληψη – και συνεργαζόμαστε πολύ στενά με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ιδιαιτέρως με τον Υπουργό, κ. Στυλιανίδη. Με την πρόληψη ως πρώτιστο μέλημά μας, ξεκινάμε τις επόμενες ημέρες, εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, αλλά και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, να καθαρίσουμε 40 χιλ. στρέμματα κρίσιμων δασικών οικοσυστημάτων. Πρόκειται για ευαίσθητα και πάρα πολύ σημαντικά δάση που πρέπει να προστατεύσουμε. Παράλληλα, διανοίγουμε περίπου 1.600 χλμ. αντιπυρικών ζωνών. Συντηρούμε και διανοίγουμε δασικό οδικό δίκτυο που φτάνει τα 16.000 χλμ.

Αυτές είναι κινήσεις πρόληψης. Το δεύτερο σημείο-κλειδί είναι η συνέργεια, η συνεργασία. Έχουμε αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία και για πρώτη φορά, μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, φέρνουμε σε επικοινωνία, με θεσμοθετημένο και αυτοματοποιημένο τρόπο, τις Δασικές Υπηρεσίες με την Πυροσβεστική.

Όμως όλα αυτά δεν θα είναι αρκετά εάν ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, ο κάθε Δήμαρχος, ο κάθε Περιφερειάρχης, δεν αναλάβει και δεν αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να διαφυλάξουμε τα δασικά οικοσυστήματα. Το 95% των πυρκαγιών στην Ελλάδα προέρχονται από ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό πρέπει πια να σταματήσει. Εμείς είμαστε έτοιμοι, θα δώσουμε τη μάχη. Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και είναι επικίνδυνη, αλλά κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές