pergia pame
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στις 15 Ιούνη η τακτική δικάσιμος

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 8 συλληφθέντες απεργοί και φοιτητές που συμμετείχαν στην χθεσινή αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, ωστόσο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όρισε δικάσιμο για τον Ιούνιο. 

Οι κατηγορίες - Με μήνυση θα απαντήσουν οι 8 

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), απείθεια, σωματική βλάβη, ελευθέρωση κρατουμένου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κ.ά. 

Παράλληλα, οι 8 απεργοί θα καταθέσουν και αυτοί με τη σειρά τους μήνυση, για απρόκλητη επίθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορές και εξύβριση, όπως αναφέρει το 902.gr.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα και με τους συνηγόρους τους, είναι δύο μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ οι υπόλοιποι είναι εργάτες και φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι βίντεο που δείχνουν την «απρόκλητη βία» της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών που έγραψαν συνθήματα σε ΝΑΤΟικό πολεμικό εξοπλισμό κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μαζί με τα πλάνα που τράβηξε ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, μέλος της ΕΣΗΕΜΘ ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες αλλά αφέθηκε ελεύθερος χθες. 

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια

Νωρίτερα έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων.

Οι 8 βγήκαν από τα δικαστήρια με υψωμένες τις γροθιές και έγιναν δεκτοί με συνθήματα και χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.

Δεκάδες εργατικά σωματεία και «φορείς του λαϊκού κινήματος» από όλη την Ελλάδα καταδικάζουν «την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψή τους. 

Καταγγέλλουν τις κυβερνητικές ευθύνες για την επίθεση και τη σύλληψη τους στην κινητοποίηση που έγινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που συγκεντρώνεται ΝΑΤΟικό στρατιωτικό υλικό, εμπλέκοντας όλο και περισσότερο τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

Να αποσυρθούν οι ψεύτικες κατηγορίες

Επιπλέον τα σωματεία στο κοινό τους ψήφισμα, «απαιτούν να αποσυρθούν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες που τους αποδίδονται και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες». Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησαν και τα σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση των σωματείων

«Μέρα αγωνιστικής απάντησης του λαού ενάντια στην πολιτική που μας βουλιάζει στην φτώχεια και την ακρίβεια ήταν η χθεσινή, με χιλιάδες απεργούς από όλους τους κλάδους να βουλιάζουν την Θεσσαλονίκη. Από το πρωί, σε δεκάδες χώρους δουλειάς, εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, ενημερώνοντας, οργανώνοντας τις απεργιακές προσυγκεντρώσεις, με σύνθημα: ουσιαστικές αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς μας, Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που προκαλεί το κυνήγι του κέρδους από τα αφεντικά μας.

Σε μια από τις μεγαλύτερες και μαχητικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων δεν υπήρξε κλάδος χωρίς απεργούς. Αποθηκάριοι, οικοδόμοι, πωλητές, διανομείς, εργαζόμενοι από όλη την πόλη. Μαζί τους βρέθηκαν αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, χιλιάδες νεολαίοι, φοιτητές, οι αγωνιστές φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ένα μυριόστομο ποτάμι που βροντοφώναξε για μέτρα προστασίας του εισοδήματος, για αυξήσεις στους μισθούς.

Η μεγαλειώδης πορεία κατέληξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως το λιμάνι της πόλης μας δεν θα γίνει πέρασμα για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και για τα όπλα τους. Με αποφασιστικότητα δόθηκε η σκληρή μάχη για να ακουστεί παντού η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, πως δεν θέλουμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σύγκρουση μεταξύ δολοφόνων λαών, πως δεν διαλέγουμε ληστή.

Δόθηκε αποφασιστική απάντησης στην κυβέρνηση, που όπως όλες οι προηγούμενες, δίνει 5 δισ. για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, αλλά δεν έχει ευρώ για τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτό ενόχλησε, αυτό προκάλεσε την κυβέρνηση, που με ευθύνη της οι δυνάμεις καταστολής έδειξαν πρωτοφανή αγριότητα ενάντια στους εργαζόμενους. Στην απρόκλητη βία των δυνάμεων καταστολής, στις συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό αγωνιστών εργατών, η απάντηση ήταν πως δεν κάνουμε βήμα πίσω, είμαστε πολύ πιο αποφασισμένοι από τους ΝΑΤΟϊκούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Η χθεσινή μέρα έδειξε ακόμη μια φορά πως ο οργανωμένος λαός, αποφασισμένος είναι πράγματι ανίκητος. Μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια κράτους και εργοδοσίας, όσο δυνατοί και αν φαίνονται αυτοί.

Τώρα είναι η μεγάλη ώρα! Η ώρα της κλιμάκωσης του αγώνα, η ώρα της ένταξης και νέων δυνάμεων στη μάχη. Όλες οι μηχανές στο φουλ για την ακόμα μαζικότερη απεργιακή κινητοποίηση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς!

Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών! 

Αυξήσεις στους μισθούς μας! Την ακρίβεια να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν!». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο