agrotes athina 18 - 03 -2022
902.gr
Διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής και ζητούν επιπλέον μέτρα από την κυβέρνηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βάθης σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής, προσιτές τιμές για τους καταναλωτές και να μη πληρώσουν τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα τρακτέρ που έφθασαν στη συγκέντρωση, από την Αταλάντη Φθιώτιδας που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, έγιναν δεκτά μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγκεντρωμένους με το κυρίαρχο σύνθημα: «Πότε με τα πόδια, πότε με τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ». 

«Με τους αγώνες μας ανατρέπουμε τις πολιτικές σας. Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε!», το σύνθημα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από την εξέδρα της συγκέντρωσης δίνει το στίγμα. Οι διεκδικήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, για φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ όχι μόνο παραμένουν επίκαιρα, αλλά γίνονται ακόμα πιο επιτακτικά για να επιβιώσουν, να συνεχίσουν να ζουν από τον κόπο τους.

Από τη Θεσσαλία μέχρι την Πελοπόννησο, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και την πολύπαθη Εύβοια οι φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, για να υψώσουν το δικό τους «μπλόκο» στην πολιτική που τους ξεκληρίζει, στην ακρίβεια που τσακίζει και το δικό τους εισόδημα.

Μετά από 20 μέρες αγώνων στα μπλόκα οι αγρότες κατέβηκαν και στην πόλη, ζητώντας να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και φέτος. Να παράγουν. Να ζήσουν τις οικογένειες τους. «Να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του κόσμου με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και τα αιτήματα στα πανό τους που γράφουν «όχι στο ξεκλήρισμα της αγροτιά» - «όχι άλλες αυξήσεις».

Αναλυτικά οι βασικές διεκδικήσεις των αγροτών αφορούν:

•    Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

•    Την Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

•    Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

•    Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα