agrotes mploko
Thanasis Kaliakoudas / SOOC
Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: «Άρση των μέτρων που εξανεμίζουν το αγροτικό εισόδημα και εξαθλιώνουν τη φτωχή αγροτιά»

Την αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών εκφράζει η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, απαιτώντας την «άρση των μέτρων που εξανεμίζουν το αγροτικό εισόδημα και εξαθλιώνουν τη φτωχή αγροτιά».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

• ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ 
• ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ  ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ - ΑΓΡΟΤΕΣ 
• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας και φτωχής αγροτιάς που ξεκληρίζεται από την εφαρμογή της αντιαγροτικής ΚΑΠ που επιτάσσει η ΕΕ και εφαρμόζει η κυβέρνηση, στη βάση της εξάλειψης του μικρού αγροτικού κλήρου, της συγκέντρωσης της αγροτικής γης στα χέρια των μεγαλοϊδιοκτητών, αλλά και των ενεργειακών κολοσσών που, στο όνομα δήθεν της "πράσινης ενέργειας", υφαρπάζουν τον αγροτικό κλήρο και κακοποιούν το περιβάλλον, επιδοτούμενες μάλιστα με πολύ υψηλά κονδύλια από την ΕΕ.

Παρ/λα, η μικρή και φτωχή αγροτιά βρίσκεται αντιμέτωπη και με το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας που καθιστά εξουθενωτικό το κόστος παραγωγής, λόγω της   υπέρογκης αύξησης του ρεύματος της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ και όλων των καυσίμων, αλλά και  εξαιτίας  της  μείωσης των επιδοτήσεων και της χαμηλής τιμής πώλησης των αγροτικών προϊόντων, τα οποία όμως διατίθενται πανάκριβα στην αγορά, λόγω της κερδοσκοπίας των μεσαζόντων. Είναι προφανές ότι μια τέτοια αντιαγροτική πολιτική δεν οδηγεί μόνο στη διάλυση της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά επιπλέον επιτείνει και τη διατροφική εξάρτηση της χώρας, που με τη σειρά της έχει ως αποτέλεσμα και την περαιτέρω πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού. 
 
Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική αντιστέκονται οι αγρότες, διεκδικώντας διασφάλιση των βασικών όρων κατοχύρωσης της γης  τους, παραγωγής των προϊόντων τους και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στο δίκαιο αγώνα τους, που συνδέεται  με τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και όλων των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δικαστήριο
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
Προκήρυξη για την εισαγωγή 122 νέων σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Δύο στάδια εξετάσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
διαγωνιζόμενοι στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Σαν "βόμβα" έσκασε για όλους τους 47.000 υποψήφιους του ΑΣΕΠ η παρακάτω δημοσίευση λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις του 2ου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ -...
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»
«Στην πόλη μας υπάρχουν σχολεία που στάζουν οι στέγες, που πλημμυρίζουν τα προαύλια, που είναι χαλασμένα τα υδραυλικά»
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»