agrotikes kinitopoiiseis
Thanasis Kaliakoudas / SOOC
«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας και φτωχής αγροτιάς που ξεκληρίζεται από την εφαρμογή της αντιαγροτικής Κ.Α.Π. που επιτάσσει η Ε.Ε. και εφαρμόζει η κυβέρνηση», σημειώνει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες που βρίσκονται στο δρόμο εδώ και αρκετές ημέρες εκδίδει ένα ακόμα σωματείο εκπαιδευτικών.

«Είναι προφανές ότι μια τέτοια αντιαγροτική πολιτική δεν οδηγεί μόνο στη διάλυση της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά επιπλέον επιτείνει και τη διατροφική εξάρτηση της χώρας, που με τη σειρά της έχει ως αποτέλεσμα και την περαιτέρω πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας και φτωχής αγροτιάς που ξεκληρίζεται από την εφαρμογή της αντιαγροτικής Κ.Α.Π. που επιτάσσει η Ε.Ε. και εφαρμόζει η κυβέρνηση, στη βάση της εξάλειψης του μικρού αγροτικού κλήρου, της συγκέντρωσης της αγροτικής γης στα χέρια των μεγαλοϊδιοκτητών, αλλά και των ενεργειακών κολοσσών που, στο όνομα δήθεν της «πράσινης ενέργειας», υφαρπάζουν τον αγροτικό κλήρο και κακοποιούν το περιβάλλον, επιδοτούμενες μάλιστα με πολύ υψηλά κονδύλια από την ΕΕ.

Παράλληλα, η μικρή και φτωχή αγροτιά βρίσκεται αντιμέτωπη και με το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας που καθιστά εξουθενωτικό το κόστος παραγωγής, λόγω της υπέρογκης αύξησης του ρεύματος της ιδιωτικοποιημένης Δ.Ε.Η. και όλων των καυσίμων, αλλά και εξαιτίας της μείωσης των επιδοτήσεων και της χαμηλής τιμής πώλησης των αγροτικών προϊόντων, τα οποία όμως διατίθενται πανάκριβα στην αγορά, λόγω της κερδοσκοπίας των μεσαζόντων. 

Είναι προφανές ότι μια τέτοια αντιαγροτική πολιτική δεν οδηγεί μόνο στη διάλυση της μικρομεσαίας αγροτιάς, αλλά επιπλέον επιτείνει και τη διατροφική εξάρτηση της χώρας, που με τη σειρά της έχει ως αποτέλεσμα και την περαιτέρω πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική αντιστέκονται οι αγρότες, διεκδικώντας διασφάλιση των βασικών όρων κατοχύρωσης της γης τους, παραγωγής των προϊόντων τους και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στο δίκαιο αγώνα τους, που συνδέεται με τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και όλων των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

• ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ 
• ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ 
• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: Μήνυση από τον πατέρα Αντώνιο για την απομάκρυνσή του από τη δομή
Γιατί πήγαν οι δικηγόροι του στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου
Κιβωτός του Κόσμου: Μήνυση από τον πατέρα Αντώνιο για την απομάκρυνσή του από τη δομή
filis
Φίλης για πυροβολισμό 16χρονου Ρομά στο κεφάλι: «Ειδεχθής αστυνομική βία»
Φίλης: Δεν πρόκειται για την κακιά στιγμή. Αλλά για τη συστημική βία και αυθαιρεσία της αστυνομίας με κυβερνητική -τουλάχιστον- ανοχή
Φίλης για πυροβολισμό 16χρονου Ρομά στο κεφάλι: «Ειδεχθής αστυνομική βία»