oykrania_poutin2
Η ΠΟΣΔΕΠ δεν υιοθετεί τη λογική απομόνωσης αδιακρίτως των Ρώσων επιστημόνων και καλλιτεχνών που δεν έχουν συμμετοχή στις κρατικές δομές του εισβολέα.

Απερίφραστη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και έκκληση προς τις διεθνείς επιστημονικές οργανώσεις να αναλάβουν και να προωθήσουν ειδικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των Ουκρανών συναδέλφων που υφίστανται τις επιπτώσεις του πολέμου, απευθύνει η Ομοπονδία των Ελλήνων Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ)

Παράλληλα η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι δεν υιοθετεί τη λογική απομόνωσης αδιακρίτως των Ρώσων επιστημόνων και καλλιτεχνών που δεν έχουν συμμετοχή στις κρατικές δομές του εισβολέα.

Ολο το ψήφισμα της ΠΟΣΔΕΠ

Η ΠΟΣΔΕΠ καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και καλεί για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.

Η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την εδαφική ακεραιότητα μιας ανεξάρτητης χώρας, προκαλεί ανυπολόγιστη ανθρωπιστική καταστροφή, αποσταθεροποιεί την ασφάλεια της Ευρώπης και τη διεθνή οικονομία και μπορεί να οδηγήσει σε εφιαλτικές καταστάσεις παγκόσμιας κλίμακας.

Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά από όλες τις εμπλεκόμενες στη σύγκρουση πλευρές και τη διεθνή κοινότητα να αποφύγουν γενίκευση του πολέμου, και να εργαστούν για την ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης και για την ειρηνική επίλυση των διακρατικών διαφορών στη βάση των αρχών του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

Η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους συναδέλφους και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ουκρανίας, τους Έλληνες ομογενείς της περιοχής και όλους τους πολίτες της Ουκρανίας, που πλήττονται από τις συνέπειες των εχθροπραξιών, καθώς και προς τους Ρώσους πολίτες που εναντιώνονται στον πόλεμο και δοκιμάζονται από την πολιτική της ηγεσίας τους.

Προσκαλεί τα μέλη της και τις διεθνείς επιστημονικές οργανώσεις να αναλάβουν και να προωθήσουν ειδικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των Ουκρανών συναδέλφων που υφίστανται τις επιπτώσεις του πολέμου. Η ΠΟΣΔΕΠ δεν υιοθετεί τη λογική απομόνωσης αδιακρίτως των Ρώσων επιστημόνων και καλλιτεχνών που δεν έχουν συμμετοχή στις κρατικές δομές του εισβολέα.

Η ΠΟΣΔΕΠ, ως εκπρόσωπος των Ελλήνων πανεπιστημιακών που συνεργάζονται με τους συναδέλφους από όλον τον κόσμο για την πρόοδο της επιστήμης και την ευημερία των λαών, ενώνει την αντιπολεμική φωνή της με τους διεθνείς επιστημονικούς φορείς, με τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας, και των διεθνών κανόνων για ειρηνική συνύπαρξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα