oukrania polemos
Να σταματήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καταδικάζουν οι εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, καθώς υπογραμμίζει ότι «φέρνει πιο κοντά την απειλή του πολέμου και των πυρηνικών».

«Είναι προφανές ότι με την πολεμική επέμβασή της η Ρωσία επιδιώκει να εδραιώσει τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, απέναντι στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ τόσο στην Ουκρανία όσο και στην ευρύτερη περιοχή» σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

«Τεράστια ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι  προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ» επισημαίνουν και εξηγούν ότι «η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση, σε ένα ατέλειωτο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, που ξεκινά από την Κρήτη και φτάνει ως την Αλεξανδρούπολη, για να υπηρετήσει τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να σταματήσει η εισβολή της Ρωσίας, να μην υπάρξει εμπλοκή της Ελλάδας και να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής για τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί καταλύτη αντιδραστικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνει πιο κοντά την απειλή του πολέμου και των πυρηνικών και είναι απολύτως καταδικαστέα. Πρόκειται για ένα ακόμα σημάδι των άγριων αντιπαραθέσεων και του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα).

Είναι προφανές ότι με την πολεμική επέμβασή της η Ρωσία επιδιώκει να εδραιώσει τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, απέναντι στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ τόσο στην Ουκρανία όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Αποτελεί, βεβαίως, πρόκληση για τους λαούς όλου του κόσμου η στάση των ΗΠΑ, που σήμερα παρουσιάζονται ως οι δήθεν «εγγυητές της ειρήνης». ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι εμπρηστές του πολέμου, υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη λεηλασία δεκάδων χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ως το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη.

Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, τεράστια ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι  προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Με τις αντιδραστικές στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση, σε ένα ατέλειωτο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, που ξεκινά από την Κρήτη και φτάνει ως την Αλεξανδρούπολη, για να υπηρετήσει τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή.

Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί και να ισχυροποιηθεί το πιο πλατύ αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, με τα συνδικάτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, που θα παλέψει για:

να σταματήσει αμέσως η εισβολή της Ρωσίας

να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας στα Αμερικανονατοϊκά επιθετικά σχέδια

να κλείσουν αμέσως όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις και να μην αποσταλεί κανένας Έλληνας στρατιώτης ή στρατιωτικό  σώμα σε οποιαδήποτε αποστολή του ΝΑΤΟ 

έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ειρήνη και φιλία των λαών

Το ΔΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Πρυτανικές εκλογές Παν. Μακεδονίας: Η συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης και η Πρόσκληση για τη θέση Πρύτανη
Η Διαπιστωτική Πράξη συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή...
Πρυτανικές εκλογές Παν. Μακεδονίας: Η συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης και η Πρόσκληση για τη θέση Πρύτανη
πανελληνιες
Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα της Έκθεσης και οι... καταργημένες κοινωνικές επιστήμες
Πανελλαδικές 2023: Τα παιδιά καλούνται να κατανοήσουν κείμενα, να επιλύσουν γλωσσικές ασκήσεις, να παράξουν λόγο, για κοινωνικά φαινόμενα την ουσία...
Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα της Έκθεσης και οι... καταργημένες κοινωνικές επιστήμες
πανελληνιες
Πανελλήνιες 2023: Στην έκθεση φέτος κάποια παιδιά έγραψαν... από καρδιάς!
Πανελλήνιες 2023: Ο Π. σκέφτηκε τον πατέρα του που όλη μέρα δίνει διαταγές στη μητέρα του θεωρώντας πως οι οικιακές εργασίες είναι «προνόμιο» της...
Πανελλήνιες 2023: Στην έκθεση φέτος κάποια παιδιά έγραψαν... από καρδιάς!
panelladikes_exetaseis.jpg
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
Πανελλήνιες 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα: Το αποτέλεσμα είναι να  καταπνίγεται ο αυθορμητισμός και να εθίζονται οι μαθητές στην ανειλικρίνεια και την...
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!