oukrania polemos
Να σταματήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καταδικάζουν οι εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, καθώς υπογραμμίζει ότι «φέρνει πιο κοντά την απειλή του πολέμου και των πυρηνικών».

«Είναι προφανές ότι με την πολεμική επέμβασή της η Ρωσία επιδιώκει να εδραιώσει τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, απέναντι στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ τόσο στην Ουκρανία όσο και στην ευρύτερη περιοχή» σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

«Τεράστια ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι  προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ» επισημαίνουν και εξηγούν ότι «η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση, σε ένα ατέλειωτο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, που ξεκινά από την Κρήτη και φτάνει ως την Αλεξανδρούπολη, για να υπηρετήσει τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να σταματήσει η εισβολή της Ρωσίας, να μην υπάρξει εμπλοκή της Ελλάδας και να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής για τις εξελίξεις στην Ουκρανία:

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί καταλύτη αντιδραστικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνει πιο κοντά την απειλή του πολέμου και των πυρηνικών και είναι απολύτως καταδικαστέα. Πρόκειται για ένα ακόμα σημάδι των άγριων αντιπαραθέσεων και του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα).

Είναι προφανές ότι με την πολεμική επέμβασή της η Ρωσία επιδιώκει να εδραιώσει τα δικά της ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, απέναντι στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ τόσο στην Ουκρανία όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Αποτελεί, βεβαίως, πρόκληση για τους λαούς όλου του κόσμου η στάση των ΗΠΑ, που σήμερα παρουσιάζονται ως οι δήθεν «εγγυητές της ειρήνης». ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι εμπρηστές του πολέμου, υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη λεηλασία δεκάδων χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ως το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Λιβύη.

Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, τεράστια ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι  προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Με τις αντιδραστικές στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση, σε ένα ατέλειωτο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, που ξεκινά από την Κρήτη και φτάνει ως την Αλεξανδρούπολη, για να υπηρετήσει τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε ολόκληρη την περιοχή.

Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί και να ισχυροποιηθεί το πιο πλατύ αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, με τα συνδικάτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, που θα παλέψει για:

να σταματήσει αμέσως η εισβολή της Ρωσίας

να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας στα Αμερικανονατοϊκά επιθετικά σχέδια

να κλείσουν αμέσως όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις και να μην αποσταλεί κανένας Έλληνας στρατιώτης ή στρατιωτικό  σώμα σε οποιαδήποτε αποστολή του ΝΑΤΟ 

έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ειρήνη και φιλία των λαών

Το ΔΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, την οργανικότητα και τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά Τμήμα
Τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων και τον ελάχιστο αριθμό μαθητών/τριών ανά Τμήμα
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, την οργανικότητα και τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά Τμήμα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022.jpg
Πανελλήνιες 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Μαθηματικά
nero.jpg
Νερό: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε πάρα πολύ – Οι πιθανοί κίνδυνοι

Ειδικοί υγείας εξηγούν πότε η ενυδάτωση μπορεί να γίνει υπερβολική. Όλοι γνωρίζουμε τον ζωτικό ρόλο του νερού...

Νερό: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε πάρα πολύ – Οι πιθανοί κίνδυνοι