Πιστοποιητικό νόσησης
Έκτακτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για τα πιστοποιητικά νόσησης

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα της Ελλάδας στους επιδημιολογικούς δείκτες, δηλαδή στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στις διασωληνώσεις, τους θάνατους και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων που είχαν τεθεί πριν την Πρωτοχρονιά εν μέσω έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των αποκριών και των καρναβαλιών, οι χώροι και τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα υποδέχονται όλους τους εμβολιασμένους πολίτες χωρίς περιορισμούς, σε μεγάλες ή μικρές παρέες στα τραπέζια, αλλά και όρθιοι με μουσική, χωρίς ωράριο από το ερχόμενο Σάββατο.

Η είσοδος των πολιτών στα καταστήματα αυτά θα γίνεται με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους ή του πιστοποιητικού νόσησής τους. Το ίδιο ισχύει και για τους φιλάθλους που επιθυμούν να βρεθούν ξανά στις κερκίδες το Σάββατο με πληρότητα 50% στα γήπεδα, όπως και για όσους θέλουν να συμμετέχουν δια ζώσης σε συνέδρια.

Επίσης, ξεκινούν άμεσα οι ημερήσιες σχολικές εκδρομές, ενώ από την Τρίτη 1 Μαρτίου την τιμητική τους θα έχουν και οι πολυήμερες εκδρομές των μαθητών με αυξημένο testing.

Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας από τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους βρεφικούς σταθμούς.

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών έλαβαν πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση σήμερα, στην οποία θα τεθούν τα ζητήματα για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοιού με αναμνηστική δόση των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως και το ενδεχόμενο έκδοσης πιστοποιητικού δεύτερης νόσησης με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε επισημάνει την περασμένη Δευτέρα ότι θα γίνουν ανακοινώσεις μετά τις συνεδριάσεις των ειδικών της Επιτροπής.

Στο «τραπέζι» των επιστημόνων και της κυβέρνησης βρίσκεται το ζήτημα της επαναμόλυνσης με κορονοϊό και της έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης.

Το φαινόμενο των επαναλοιμώξεων ήταν αρκετά συχνό μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Μάλιστα, υπήρξαν τέτοια περιστατικά ακόμη και σε ανθρώπους που είχαν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους με δύο δόσεις.

«Ως επαναλοίμωξη ορίζεται η λοίμωξη η οποία επιβεβαιώνεται με εργαστηριακή μέθοδο, με PCR και συμβαίνει τουλάχιστον 3 μήνες μετά την πρώτη λοίμωξη. Αυτό για διαχωρισμό από την χρονίζουσα λοίμωξη ή την υποτροπή λοίμωξης από Covid» υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση που είχε ληφθεί, δεν ήταν δυνατή η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης για δεύτερη φορά.

Αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις και νόσησαν για δεύτερη φορά, καθώς δεν μπορούσαν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης και χρειαζόταν να υποβάλλονται σε rapid τεστ για την είσοδό τους στις διάφορες δραστηριότητες, αλλά και στην εργασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής Εμβολιασμών δεν προτίθενται να εγκρίνουν την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης για δεύτερη φορά στους πολίτες.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανοσία από λοίμωξη Covid είναι πολύ κατώτερη της ανοσίας που προκαλεί ο εμβολιασμός.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν σε τροποποιήσεις στις συστάσεις τους για τον χρόνο που μπορούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό με τρίτη δόση όσοι έχουν στο ενδιάμεσο νοσήσει από κορονοϊό, καταλήγοντας ότι ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει έναν μήνα μετά τη νόσηση αντί για τρεις που ήταν η προηγούμενη σύσταση.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είπε την περασμένη Δευτέρα ότι «υπάρχουν και χώρες οι οποίες δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τη νόσηση και συστήνουν τον εμβολιασμό αμέσως μετά τη νόσηση. Να σας θυμίσω ότι η πρώτη-πρώτη σύσταση της Επιτροπής ήταν στην αρχή της επιδημίας, και ιδιαίτερα για τους υγειονομικούς, να εμβολιάζονται από ένα μήνα μέχρι τρεις μήνες μετά τη νόσηση, δεδομένου ότι ήταν και σε αυξημένο κίνδυνο, σε υψηλό ιικό φορτίο εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

areios-pagos-efeteio-241465305562-1.jpg
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
«Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» - Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου
Καταπέλτης ο Άρειος Πάγος για τους Σπαρτιάτες – «Πραγματικός αρχηγός ο Ηλίας Κασιδιάρης»
foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται
Πίνακας με τα οργανικά κενά για Μετατάξεις σε κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής των ετών 2020-2024
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται