thanos plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Από το Σάββατο η χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη - Επανέναρξη σχολικών εκδρομών, πληρότητα στα γήπεδα στο 50% και όρθιοι στην εστίαση

Από το Σάββατο θα εφαρμοστεί η χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, αρχίζουν και πάλι οι σχολικές εκδρομές, αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα στο 50% και αίρεται η εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%., ενώ επιτρέπονται και πάλι οι όρθιοι στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Σε σχετική δήλωσή του, o υπουργός Υγείας αναφέρει:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της αναστολής της πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας είχε τεθεί σε ισχύ με Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τις 30 Δεκεμβρίου του 2021.

Οι όρθιοι θαμώνες στη διασκέδαση επιστρέφουν ενόψει Τσικνοπέμπτης και Αποκριάς, όμως οι ειδικοί θέλουν πάση θυσία να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού σε αποκριάτικες παρελάσεις, χωρίς ωστόσο να απαγορεύεται κάποιος να διοργανώσει πάρτι μόνο για εμβολιασμένους.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη ήταν 19.509, ενώ 82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Άρειο Πάγο για τη δίκη Κορκονέα
Κωνσταντοπούλου στη δίκη Κορκονέα: «Η μάνα του Αλέξη ζητεί να κλείσει η υπόθεση»
Εκρηκτικό το κλίμα στη δίκη Κορκονέα για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου
Κωνσταντοπούλου στη δίκη Κορκονέα: «Η μάνα του Αλέξη ζητεί να κλείσει η υπόθεση»
βουλη
Ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
Υποχρηματοδότηση, γραφειοκρατία και αδιαφάνεια καταγγέλλουν βουλευτές του Κίνημα Δημοκρατίας, ζητώντας την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου
Ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
Συνάντηση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δόμνα Μιχαηλίδου: Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών
Ελλάδα και Κύπρος κατά της έμφυλης βίας: Κοινή στρατηγική με panic button, ξενώνες και θεσμική αναγνώριση της γυναικοκτονίας
Δόμνα Μιχαηλίδου: Κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών