Το Aνθρωποκτονιών Αθηνών προσπαθεί να λύσει το "μυστήριο της Πάτρας"
Οι συμπτώσεις πολλές, τα ερωτήματα περισσότερα, τα οποία μάλιστα ζητούν απαντήσεις και ο πόνος της οικογένειας των τριών κοριτσιών που «έφυγαν» έτσι ξαφνικά, ανείπωτος.

Το στοιχείο που να συνδέει τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη αναζητούν οι αρμόδιες αρχές στους ιατρικούς φακέλους. Κοινό σημείο η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστης αιτίας αλλά και -στις δυο τουλάχιστον περιπτώσεις- η ξαφνική αδιαθεσία και η ραγδαία επιδείνωση που δεν εξηγείται ιατρικά. Στο επίκεντρο πλέον είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος νοσημάτων με γνωστά αίτια ή επιρροές.

Οι συμπτώσεις πολλές, τα ερωτήματα περισσότερα, τα οποία μάλιστα ζητούν απαντήσεις και ο πόνος της οικογένειας των τριών κοριτσιών που «έφυγαν» έτσι ξαφνικά, ανείπωτος.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του Αχαϊκού thebest.gr, οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, με αποτέλεσμα την έρευνα να αναλάβει το Ανθρωποκτονιών με βασικά ζητούμενο να διαπιστωθεί τι έφταιξε για τους θανάτους των παιδιών με τις έρευνες να στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα:

Mαλένα : Πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 σε ηλικία μόλις 3,5 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Αιτία: Αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών.

Ίρις: Πέθανε στις 21 Μαρτίου του 2021, μόλις 6 μηνών, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της.
Αιτία: Αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών.

Τζωρτζίνα: Πέθανε στις 29 Ιανουαρίου του 2022, στα 9 της χρόνια, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Αιτία: Αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας «ουσιαστικά το χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά τα παιδιά μέσα σε λίγα λεπτά καταρρέουν. Τα 2 σε νοσηλευτικό ίδρυμα που γνωρίζουμε πάνω κάτω, γιατί το 3ο ήταν στο σπίτι.»

thanatos paidion patra

Αυτό το κουβάρι προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρχές και να βρουν τι πραγματικά συνέβη στα 3 κορίτσια της οικογένειας από την Πάτρα. Απαντήσεις στα ερωτήματα θα δώσουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, του παιδιού που πέθανε πριν από λίγες ημέρες.

Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα αναφέρουν ότι στο Ανθρωποκτονιών έχει συσταθεί ειδική ομάδα που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τη διαλεύκανση του "μυστηρίου της Πάτρας".

Οι έμπειροι αξιωματικοί  καλούνται για πρώτη φορά να φωτίσουν μια τέτοια υπόθεση που ξεπερνά τα όρια της αστυνομικής έρευνας και κινείται στο κομμάτι της επιστημονικής ανάλυσης και τεκμηρίωσης. Έτσι αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή πραγματογνωμόνων και επιστημόνων με ειδίκευση στην παιδιατρική.

Παράλληλα θα κληθούν για κατάθεση όλοι όσοι ενεπλάκησαν ή γνωρίζουν τους γονείς και τα τρία αδελφάκια. Θα αναζητηθούν και ιατρικοί φάκελοι που περιλαμβάνουν όλο το ιστορικό των παιδιών της οικογένειας και τις εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί συνδρομή και από το εξωτερικό από κλιμάκια εξειδικευμένα σε τέτοιες υποθέσεις.

Οι έρευνες του ειδικού κλιμακίου θα διεξαχθούν σε τρία επίπεδα. Το πρώτο αφορά στη συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών μέσα από καταθέσεις ατομων.

Για τον σκοπό αυτό σχηματίστηκε μια μεγάλη λίστα ατόμων και αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να ανέβουν τα σκαλιά της ΓΑΔΑ 15 μάρτυρες.

Πρόκειται για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν βάρδια στα νοσοκομεία στα οποία έφυγαν από τη ζωή τα δυο παιδιά.

Η έρευνα σε ο,τι αφορά το μικρότερο παιδί, το βρέφος που βρέθηκε χωρίς πνοή στην κούνια του μέσα στο σπίτι της οικογένειας, οι καταθέσεις θα επικεντρωθούν στο οικογενειακό περιβάλλον.

Το δεύτερο επίπεδο των ερευνών επικεντρώνεται στα εργαστηριακά αποτελέσματα. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου λένε οι εκτιμήσεις θα έχουν φτάσει οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε πριν λίγες ημέρες και αναμένεται να φανει αν υπήρξαν κάποιες φαρμακευτικές ουσίες που επηρέασαν την κατάσταση της υγειας της.

Οι ιστολογικές θα καθυστερήσουν αν και οι πληροφορίες του Πρώτου Θέματος αναφέρουν ότι έχουν πάρει προτεραιότητα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Το τρίτο επίπεδο των ερευνών αφορά σε επανέλεγχο όλων των ιατρικών φακέλων, εξετάσεων και δικογραφιών και για τα τρία κοριτσάκια σε μια προσπάθεια να βρεθεί η λεπτομέρεια που θα λύσει το μυστήριο.

Η διαδικασία θα κρατήσει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρκετές εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών να συντάξουν το πόρισμα που θα διαβιβάσουν στην Εισαγγελία Πατρών για τα περαιτέρω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ilektrikos
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί
Την ίδια ώρα που προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό και η επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον βρίσκεται ένα βήμα πριν την...
Ηλεκτρικός: Η Αθήνα μεταμορφώνεται - Πού θα κατασκευαστούν 6 νέοι σταθμοί