Θάνατος των τριών κοριτσιών στην Πάτρα: «Αφήστε μας στον πόνο μας, θρηνούμε» ξεσπά ο πατέρας
«Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο πατέρας της Τζωρτζίνας

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι» ξεσπά ο πατέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα.

Τα «σενάρια» που κυκλοφορούν για τον θάνατο των τριών κοριτσιών έχουν φτάσει στα αυτιά της οικογένειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του pelop.gr. «Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης στην τοπική ιστοσελίδα.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράσθηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 7 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας εισαγγελικής πηγής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα

Όπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας, ο πατέρας της οικογένειας, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο (ως αιτία θανάτου αναφερόταν «ηπατική ανεπάρκεια» που υποστηρίζεται ότι δεν είναι αρκετή ως αιτία για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί).

Σημειώνεται πως απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής.

Υπενθυμίζεται πως με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, δεν αποκλείεται να εξεταστούν και τα όργανα της μικρής σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

Η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την 9χρονη Τζωρτζίνα, ενώ είχαν χάσει το μεσαίο τους παιδί - την 3,5 ετών Μαλένα - το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια και το 2020 την μόλις 6 μηνών Ιρίδα από μια σπάνια νόσο φλεβοκόμβου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα