Μουσικός ροκ ελληνικού συγκροτήματος καταδικάστηκε για αποπλάνηση 8χρονης
: «Να ανοίξουν τα στόματα κακοποιημένων κοριτσιών και αγοριών» - Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Μουσικός πολύ γνωστού ροκ ελληνικού συγκροτήματος έχει καταδικαστεί για την αποπλάνηση 8χρονης κοριτσιού.

Τη δικαστική οδό έχει ακολουθήσει η υπόθεση ασέλγειας του κοριτσιού και στον ντράμερ επιβλήθηκε η κάθειρξη 12 ετών, ενώ αύριο αναμένεται να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση στο Εφετείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μουσικός ανήκε για χρόνια σε ελληνικό ροκ, έπαιζε τύμπανα και σήμερα είναι 69 ετών.

Μετά την κάθειρξη που του επιβλήθηκε το 2019, ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο μουσικός κατηγορείται ότι επί περίπου 1,5 χρόνο το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013 προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού που τότε πήγαινε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Αφορμή να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη το περιστατικό ήταν η καταγγελία της ανήλικης που έγινε περίπου έναν μήνα μετά την τελευταία φορά που την πλησίασε.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη

Οι γονείς της 8χρονης πληροφορήθηκαν ότι ο γείτονάς τους και μουσικός είχε πλησιάσει με περίεργο τρόπο και άλλο παιδί της γειτονιάς.

Τότε, οι γονείς ρώτησαν το παιδί τους για τη συμπεριφορά του μουσικού και για το εάν την είχε πλησιάσει.

Ο ποινικολόγος και συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης κοπέλας, Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε στο newsbeast.gr πως «η εν λόγω υπόθεση αποκαλύφθηκε όπως συνήθως στη διεθνή βιογραφία και στην εγχώρια όλες αυτές οι περιπτώσεις, δηλαδή από κάποια αφορμή ενός γειτονικού παιδιού. Από κάτι που άκουσε κάποιος και ρώτησε το δικό του παιδί το οποίο μετά από καιρό επειδή είχε την ηλικία να έχει μία ωριμότητα στο να ανακαλέσει κάτι που είχε που συμβεί πολλές φορές».

«Το παιδί χαρακτηριστικά ανέφερε στους γονείς της πως ”πάντα όποτε πήγαινα εκεί, συνέβαινε κάτι”» πρόσθεσε.

«Το κορίτσι ανακάλεσε με ακρίβεια τις γενετήσιες πράξεις όπως τις προβλέπει σήμερα ο Κώδικας, τις κατέθεσε απευθείας στην εξειδικευμένη αξιωματικό της Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης του Τμήματος Ανηλίκων Αθηνών. Αφού η ειδική αξιωματικός έλεγξε όπως προβλέπει ο νόμος την αντιληπτική ικανότητα του παιδιού, δηλαδή είδε πως έχει την ωριμότητα να μπορεί να εκφραστεί, να κάνει ολοκληρωμένες σκέψεις, δεν έχει κάποια πάθηση, δεν αναμειγνύει φαντασία με πραγματικότητα, έχει μια υγιή – καλή σχέση με τους γονείς, διεξήγε την κατάθεσή της» ανέφερε ο συνήγορος της οικογένειας της κοπέλας.

«Η κατάθεση του παιδιού πληρεί όλα τα κριτήρια της διεθνούς βιογραφίας και της νομολογίας των δικαστηρίων για το πότε θεωρείται αξιόπιστη μια κατάθεση ανηλίκου σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθερίας. Η κοπέλα ανακάλεσε το τι ακριβώς συνέβαινε, τη διάρκεια των γεγονότων, το γιατί δεν το αποκάλυψε νωρίτερα τονίζοντας ”γιατί ντρεπόταν” καθώς ο κατηγορούμενος της έλεγε ”ότι την αγαπάει’‘».

«Ο μουσικός ήταν πολύ φιλικός με τα παιδιά όπως αναφέρεται σε καταθέσεις, τους έβαζε να δουν ταινίες ώστε να αισθανθούν άνετα μαζί του. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό τυπολογίας σε περιπτώσεις ασέλγειας ανηλίκων» αναφέρει ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου και προσθέτει: «Ο τόπος τέλεσης του αδικήματος με βάση την απόφαση του δικαστηρίου είναι το σπίτι του κατηγορούμενου».

«Δεν υπάρχει παραγραφή σε τέτοια αδικήματα»

«Αυτή η υπόθεση πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα να ανοίξουν στόματα κακοποιημένων κοριτσιών και αγοριών που μην έχοντας εμπιστοσύνη στο πώς θα υποδεχτεί το σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης την καταγγελία τους σιωπούν με αποτέλεσμα οι κακοποιητές να μένουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Δεν υπάρχει παραγραφή σε τέτοια αδικήματα» είπε Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για...
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας