Iερείς καταδικάστηκαν για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε τρία χρόνια με αναστολή καταδικάστηκαν δύο ιερείς, καθώς ασελγούσαν σε αγόρι με «πνευματική αδυναμία και ανικανότητα να αντισταθεί στις πράξεις» - Αθώος ένας μοναχός

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας καταδίκασε σήμερα δύο εκ των τριών ιερωμένων που κατηγορούνταν για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου αγοριού» την περίοδο 2005-2008 σε χωριό της Κοζάνης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο ιερωμένοι, ένας πρεσβύτερος και ένας αρχιμανδρίτης, καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά μεταξύ αυτών του «σύννομου βίου» και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ιερομόναχος σε μοναστήρι της Π.Ε. Γρεβενών την περίοδο της τέλεσης των αδικημάτων, κρίθηκε αθώος. Νωρίτερα, η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν ενοχή του ενός και η απαλλαγή των άλλων δύο κατηγορουμένων, λόγω αμφιβολιών.

Οι καταδικασθέντες - σύμφωνα με την δικογραφία- προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικο αγόρι, που σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο «είχε πνευματική αδυναμία και ανικανότητα να αντισταθεί στις πράξεις των κατηγορουμένων».

Στο πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε στην Καστοριά οι τρεις ιερωμένοι είχαν κριθεί κατά πλειοψηφία αθώοι ενώ στην συνέχεια ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε αναίρεση επί της απόφασης του δικαστηρίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kapodistriako_0.jpg
Διεθνές Συνέδριο στο ΕΚΠΑ: Η ακτινογραφία της σύγχρονης πόλης και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα
ΕΚΠΑ: Ανοιχτή πρόσκληση σε διεθνές συνέδριο για τις κοινωνικές ανισότητες και τη στέγαση στη σύγχρονη πόλη
Διεθνές Συνέδριο στο ΕΚΠΑ: Η ακτινογραφία της σύγχρονης πόλης και οι προκλήσεις του 21ου αιώνα
Αχιλλέας Μπέος
Το ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου κατά του Ακύλα ξεκίνησε «με ένα παιδί να κουνάει τον κ@λ@ του» και κατέληξε σε «πατρίς θρησκεία οικογένεια»
Σκληρή γλώσσα και ομοφοβικές αναφορές σε βίντεο του Μπέου: «Δεν είναι αυτά τα πρότυπα για τη νεολαία»
Το ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου κατά του Ακύλα ξεκίνησε «με ένα παιδί να κουνάει τον κ@λ@ του» και κατέληξε σε «πατρίς θρησκεία οικογένεια»